Iz Dubrovnika 200.000 kuna za obnovu vukovarskog Vodotornja

Donacija iz Dubrovnika za obnovu vukovarskog Vodotornja Donacija iz Dubrovnika za obnovu vukovarskog Vodotornja F: K. Gojani

Zamjenica gradonačelnika Dubrovnika Tanja Šimac-Bonačić tijekom posjeta Vukovaru uručila je gradonačelniku Vukovara Ivanu Penavi donaciju od 200 tisuća kuna za obnovu vukovarskog Vodotornja.

 Gradonačelnik Penava zahvalio se na donaciji te iskazao zadovoljstvo dugovječnim prijateljstvom dvaju gradova. Naglasio je kako želi da se prijatelji iz Dubrovnika osjećaju kao kod kuće, jer se jednako tako i Vukovarci osjećaju u njihovom gradu. – Ovo prijateljstvo nije samo povelja ispisana na papiru, ono što je puno važnije je broj projekata i pomoći koju grad Dubrovnik godinama pruža Vukovaru. – rekao je Penava. Vukovarski gradonačelnik istaknuo je kako su međusobni odnosi Dubrovnika i Vukovara za svaku pohvalu te da iz toga proizlaze samo pozitivne priče.

Zamjenica gradonačelnika grada Dubrovnika Tanja Šimac-Bonačić naglasila je kako s ponosom sudjeluju u velikoj akciji koja je bitna za sve građane Republike Hrvatske. Istaknula je kako je Dubrovniku zadovoljstvo da mogu pomoći simbolu napada, a i obrane Vukovara. -Građani grada Dubrovnika žive s Vukovarcima 365 dana, a ne samo onaj jedan dan kada ga se svi sjete. Stipendiramo učenike grada Vukovara, a ove godine povećali smo stipendije s pet na deset te ćemo financirat i jedno dječje igralište. – zaključila je Šimić-Bonačić.

 

 

Pročitano 2207 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Switch mode views:
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase