Boćarskom klubu Brezik pripao 16. Memorijal pukovnika Ive Šoljića

Pobjednici 16. Memorijala pukovnika Ive Šoljića Pobjednici 16. Memorijala pukovnika Ive Šoljića Foto: BK Mitnica

Na novom boćarskom terenu na Sportsko rekreacijskom centru Lijeva bara u Vukovaru u subotu 15. travnja svečano je otvoren 16. Memorijalni boćarski turnir "pukovnik Ivo Šoljić" u spomen na zapovjednika obrane Mitnice. Turnir je okupio 16 ekipa koji su se natjecali na spomenutom boćalištu i na boćalištu u Sotinu. Prigodom svečanog otvorenja nazočne su pozdravili predsjednik Županijskog boćarskog saveza Igor Banovac i nećak pukovnika Ive Šoljića Franjo Šoljić. Turnir je bacanjem boće otvorio zamjenik gradonačelnika Vukovara Filip Sušac. - To je značajan turnir, 16 ekipa u gradu Vukovaru u spomen na našeg legendarnog pukovnika. Čestitam domaćinima na organizaciji ovog hvale vrijednog memorijala. Boćari kažu lijepo je biti u Vukovaru, lijepo je u ovoj novoj infrastrukturi. Značajni novci su uloženi ali vidimo kroz dvije godine da uloženi novac u sportsku infrastrukturu u smislu boćanja već daje određene rezultate. Svako natjecanje postaje snažnije i značajnije a i najave su puno većih natjecanja na području grada. Grad Vukovar prati boćanje i grad je u kojemu boćanje ima perspektivu – rekao je Sušac.Boćarske ekipe2

Dopredsjednik Boćarskog kluba Mitnica Đuro Levačić naglasio je kako se turnir održava u spomen na pokojnog pukovnika Ivu Šoljića koji je branio Vukovar i domovinu.

- Prvo zahvala Boćarskom klubu Mitnica. Ovo je 16. turnir po redu u ime pokojnog strica Ive Šoljića. Jedna velika i emotivna stvar za obitelj Šoljić ali i jedna velika stvar za sam Boćarski klub Mitnica jer organizirati 16 turnira za redom nije mala stvar. Što se tiče same obitelji, izuzetna časti i ponos, da se ne zaboravi, da se uvijek sjetimo stradanja obitelji Šoljić – rekao je Franjo Šoljić, nećak Ive Šoljića.

U utakmici za treće mjesto igrali su Čepin i Mitnica. Mitnica je slavila s 13:0. U finalu su snage odmjerili boćari Brezika i Otkosa -10, bolji je bio Brezik pobijedivši 11:7, te je time osvojio 16. Memorijal pukovnika Ive Šoljića.

Najbolji je u preciznom valjanju bio Mato Drmanović, dok je najbolji u izbijanju Lučano Sudar.Boćarske ekipe

Cilj BK "Mitnica" je plasman u Hrvatsku boćarsku ligu

Boćarski klub Mitnica je u prvenstvu na drugom mjestu ali bi željeli ići u viši rang natjecanja u Hrvatsku boćarsku ligu. - Za sada smo drugi, prvi nam bježi jedan bod. Tako da mislim da ćemo do kraja sezone ostvariti naše ciljeve da uđemo u viši rang. Do kraja natjecanja ostalo je još osam kola – rekao je dopredsjednik Boćarskog kluba Mitnica Đuro Levačić.

Pročitano 476 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Sport

FACEBOOK KOMENTARI

Switch mode views:
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase