NAJNOVIJE
U sve dijelove Vukovarsko-srijemske županije stiže mobilno kino

Županijski Upravni odjel za turizam i kulturu provodi svoj najnoviji projekt pod nazivom Slavonsko mobilno kino (SMOKI) koji će dovesti u svaki, pa i najudaljeniji kutak naše županije, kino projekcije.

(Petak, 29 Ožujak 2024 12:40)
U Vinkovcima podijeljeno 1200 posnih obroka
U Vinkovcima podijeljeno 1200 posnih obroka
U Vinkovcima je održana tradicionalna podjela posnih obroka. Ova podjela nastala je u organizaciji Grada Vinkovaca, Nezavisnog sindikata DZZP Vinkovci, Srednje strukovne škole Vinkovci. Građanima se obratio gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić te im uputio čestitke povodom blagdana Uskrsa. Ukupno je podijeljeno 1200 porcija posnoga obroka. 
(Petak, 29 Ožujak 2024 11:57)
U nedjelju počinje ljetno računanje vremena

Ljetno računanje vremena u 2024. godini počinje 31. ožujka u 2 sata, tako što se pomicanjem za jedan sat unaprijed vrijeme u 2 računa kao u 3 sata, izvijestio je u petak Državni zavod za mjeriteljstvo.

Uredbom Vlade RH određeno je da će ljetno računanje vremena završiti 27. listopada u 3 sata, tako što se pomicanjem za jedan sat unatrag vrijeme u 3 sata računa kao 2 sata. Osim promjene vremena, na snagu stupaju i promjene za vozače. Od 31. ožujka većina vozila danju ne treba imati upaljena svjetla. No, to ne vrijedi za motocikle i mopede, istaknula je Martina Halas, policijska službenica za odnose s javnošću PU vukovarsko-srijemske
- Zakonom o sigurnosti prometa na cestama propisano je kako na motornim vozilima za vrijeme vožnje danju moraju biti upaljena dnevna ili kratka svijetla u razdoblju od 1.studenog do 31. ožujka. Dakle, obveze prestaje 1. travnja. Podsjećamo i da je korištenje zimske opreme na snazi do 15. travnja 2024.-
istaknula je Halas te upozorila na pojačanu gužvu na prometnicama povodom blagdana Uskrsa.
- Podsjećamo vozače i savjetujemo ih povodom uskrsnih blagdana jer očekujemo kao i svake godine povećanje prometa na cestama i stvaranje prometnih gužvi, stoga pozivamo sve vozače da poštuju prometne propise i međusobno tolerantno ponašanje kako bi blagdani prošli u najboljem mogućem redu – zaključila je.
zaključila je. Iz MUP-a stiže još jedan savjet vozačima, a to je da ukoliko planirate putovati izvan Republike Hrvatske, potrebno je prethodno se upoznati s pravilima koja su na snazi u drugim zemljama, jer primjerice, u nama susjednoj zemlji Sloveniji na snazi je još uvijek obvezno korištenje upaljenih svjetala na automobilu 24 sata na dan tijekom cijele kalendarske godine.

 

(Petak, 29 Ožujak 2024 10:42)
Policija pojačano nadzire promet

Zbog očekivanoga povećanja intenziteta prometa na cestama i stvaranja prometnih gužvi, posebice u središtima gradova, na graničnim prijelazima i autocestama, policja poziva sudionike u prometu na poštivanje prometnih propisa i međusobno tolerantno ponašanje, kako bi uskrsni blagdani protekli sa što manje stradalih na prometnicama.

(Petak, 29 Ožujak 2024 10:16)
Provaljeno u pet ugostiteljskih objekata u Cerni

U noći sa srijede na četvrtak provaljeno je u pet ugostiteljskih objekata u Cerni iz kojih je otuđen novac.

(Petak, 29 Ožujak 2024 10:15)
U ponoć isteječe rok za predaju izbornih lista

Danas, u ponoć, istječe rok do kojega političke stranke, koalicije i birači mogu Državnom izbornom povjerenstvu predati kandidacijske liste i kandidature za parlamentarne izbore koji će se održati 17. travnja.

(Petak, 29 Ožujak 2024 08:42)
Tomislav Zadro, sin Blage Zadre, na listi HDZ-a

Na kandidacijskoj listi HDZ-a u našoj 5. izbornoj jedinci, čiji je nositelj Marin Piletić, ministar rada i mirovinskoga sustava, nalaze se i kandidati s područja Vukovarsko-srijemske županije.

(Petak, 29 Ožujak 2024 08:38)

Janoš Kery

Petak, 29 Ožujak 2024 07:37

Jučer su u 24. kolu SuperSport Prve nogometne lige odigrane dvije utakmice. BSK Bijelo Brdo je na svom terenu pobijedio Sesvete 2:1, strijelac oba pogotka za BSK bio je bivši igrač Vukovara 1991 Franco Capitani u 50' i prvoj minuti sudačke nadoknade drugog poluvremena, pogodak za goste postigao je Mirko Sušak u 30' minuti. U drugom susretu Dugopolje i Dubrava Tim kabel odigrali su 0:0. Orijent i Vukovar 1991 su u srijedu odigrali također 0:0. Danas igraju Cibalija – Zrinski Osječko i Solin – Jarun dok će Croatia Zmijavci i Šibenik igrati 2. travnja

Petak, 29 Ožujak 2024 07:30

U Beogradu je 23. i 24. ožujka održan susret plivačkih reprezentacija Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije. Za Hrvatsku je nastupilo ukupno 54 plivača i plivačica od kojih je 26 mlađih juniora i juniora, te 28 juniorki i mlađe juniorki. Predstavnici Plivačkog kluba Vukovar bili su Luka Čarapović i trener Ivan Koščević. Hrvatska je dominirala u svim kategorijama, te završila u ukupnom poretku 1. Luka je plivao u 3 discipline 200 m mješovito, 100 m i 50 m leđno. Zauzeo je 3. mjesto i 2 x 4. mjesto. Ukupno je Hrvatska osvojila 7 pehara.hRVATSKA PLIVAČKA REPREZENTACIJA

Četvrtak, 28 Ožujak 2024 08:53

Korisnici Udruge za osobe s intelektualnim oštećenjem „Golubica“ Vukovar u okviru programa „Možemo i mi III“ uz pratnju voditelja sudjelovali su na Prvenstvu Hrvatske u bowllingu koje je održano u Zagrebu u Bowling Clubu dana 26. i 27. ožujka 2024. godine u organizaciji Športskog društva Specijalni športovi "Luč" pod pokroviteljstvom Specijalne olimpijade Hrvatske.

Prvoga dana održale su se kvalifikacije, a veliko finale održano je drugi dan. U ženskoj kategoriji sudjelovale su korisnice I.G. i S.D. U 6. skupini korisnica I.G. zasluženo je osvojila prvo mjesto, dok je u 3. skupini ženske kategorije S.D. osvojila drugo mjesto.

U muškoj kategoriji sudjelovali su korisnici D.A., S.M. i M.I. U 5. skupini D.A. osvojio je treće mjesto, u 7. skupini S.M. osvojio je također treće mjesto, dok je u 9. skupini M.I. osvojio četvrto mjesto.

Ekipa Golubice opet je pokazala da se uz trud i rad postižu vrlo dobri rezultati. Kući su se svi vratili s velikim osmijehom na licu bogatiji za još jednu medalju u nizu ali i za još jedno iskustvo, uspomene i zajedničko druženje.

 

 

Četvrtak, 28 Ožujak 2024 08:38

Jučer je odigrana prva utakmica 24. kola SuperSport Prve nogometne lige. Orijent i Vukovar 1991 podijelili su bodove, odigrali su bez pogodaka 0:0. Danas igraju BSK Bijelo Brdo – Sesvete i Dugopolje – Dubrava Tim kabel, sutra će igrati Cibalia – Zrinski Osječko i Solin – Jarun, dok će Croatia Zmijavci i Šibenik igrati 2. travnja.

Poredak:

1. Zrinski Osječko 1664 54

2. Šibenik 52

3. Vukovar 1991 46

4. Sesvete 32

5. Jarun 30

6. Dugopolje 28

7. Dubrava Tim kabel 26

8. Cibalia 26

9. Croatia Zmijavci 25

10. Orijent 22

11. BSK Bijelo Brdo 20

12. Solin 17

Srijeda, 27 Ožujak 2024 10:37

lavonskom Brodu je 23. ožujka održano prvo regionalno natjecanje ženske sportske gimnastike u novoj sezoni, 1. Kolo kvalifikacija za Kup i Prvenstvo Hrvatske. Bila je to prilika svim gimnastičkim klubovima regije Istok da dovedu svoje gimnastičarke i da „odmjere snage“ Natjecale su predstavnice iz 9 gimnastičkih klubova, a ukupno je bilo oko 140 natjecateljica.

GK Vukovar imao je svoje predstavnice u četiri kategorije u ekipnoj i pojedinačnoj konkurenciji. Ostvareni rezultati su odlični, slažu se treneri i uprava kluba.

Kadetkinje ekipno 3. mjesto, Pojedinačno 1. Franka Markešić, 7. Ema Županović, 12. Franka Ljubić, 13. Marina Đerđ i 19. Jana Cvetković.

Mlađe juniorke ekipno 1. mjesto, Pojedinačno: 1. Ana Vuk i 2. Lea Služek. 4. Iris Špehar, 13. Livija Horvat i 21. Mia Lozančić

Juniorke ekipno 2. mjesto, Pojedinačno: 2. Vita Panza, 6. Atina Simić , 8. Olivera Gavrilović , 9. Helena Badanjak, 11. Petra Kolarić i 13. Maja Marković

Mlađe seniorke ekipno 1. mjesto, Pojedinačno: 1. Monika Zovko, 2. Miljana Poznanović, 3. Ela Vojtkiv, 4. Valentina Mrkonja i 12. Nika Budim.

Nakon ovog natjecanja GK Vukovar bogatiji je za 2 zlata, 1 srebro i 1 broncu ekipno i 3 zlata, 3 srebra i 1 broncu pojedinačno.

Gimnastika 1

Početak sezone bio je naporan i težak, ali su treneri i uprava vrlo zadovoljni ostvarenim rezultatima. Posebna pohvala ide natjecateljicama, kojima je ovo prvi nastup u Obaveznom programu, kao i natjecateljicama koje su ove godine prešle u novu kategoriju. Nije bilo jednostavno složiti nove ekipe i pripremiti se, ali osvojena odličja svjedoče da su treneri uspjeli složiti dobre ekipe i ostvariti sve planirano. Pred natjecateljicama Obaveznog programa su još dva kola u proljetnom dijelu sezone, jedno u travnju i jedno u svibnju, a volje i želje za napretkom ne nedostaje. Treninzi se nastavljaju, a pred gimnastičarkama i trenerima su Proljetne pripreme i Prijateljski susret Vukovar-Skopje.

Srijeda, 27 Ožujak 2024 10:34

Plivački klub Vukovar nastupio je na međunarodnom plivačkom natjecanju "1. Orion kup" u organizaciji plivačkog kluba Orion Vinkovci održanom na bazenu u Vukovaru .

Na natjecanju je nastupilo 243 plivača i plivačica iz 13 plivačkih klubova i četiri države, Mađarske, Srbije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske. Vukovar je predstavljalo 33 plivača i plivačica. Ukupno je osvojeno 13 medalja, od toga je 6 zlatnih, 4 srebrne i 3 brončane medalje. A za to su se pobrinuli:

•Stefan Tintor – 50m kraul srebrna medalja, 50m delfin srebrna medalja i 100m kraul zlatna medalja

•Lovro Brođanac – 50m kraul zlatna medalja i 100m delfin zlatna medalja

•Roko Tišov – 100m leđno brončana medalja

•Marta Žuvić – 50m leđno srebrna medalja, 50m delfin srebrna medalja i 100m delfin zlatna medalja

• Ivana Kosanović – 100m kraul zlatna medalja i 100m prsno zlatna medalja

•Teona Arsenović – 50m kraul brončana medalja

•Iva Popović – 100m kraul brončana medalja

Plivački klub Vukovar čestita i ostalim predstavnicima kluba koji su ostvarili osobne rekorde i dali svoj maksimum na natjecanju, te se obogatili za još jedno plivačko iskustvo, a oni su : Minja Radojčić, Lorena Pančić, Ana Rašić, Ana Ivančevič, Ena Bosić, Ivona Bosić, Jana Nenić, Nera Bartulović, Lena Rajak, Milica Rajak, Sara Briševac, Anja Terzić, Anja Urisk, Ivan Pranjić, Sergej Skenderija Ognjen Marić, Aleksej Hadžić, David Nedić, Ivan Hajduković, Marko Ivančić, Mihael Subotić, Borna Banožić, Aleksa Trbulin, Jan Vidović, Jovan Knežević i Filip Matić.

Na natjecanju ih je pratila trenerica Jelena Stojadinović.

 

Srijeda, 27 Ožujak 2024 10:28

U Zagrebu je odigravanjem 6. kola, započeo drugi dio Hrvatske lige sjedeće odbojke, Liga za prvaka i Liga za poredak.

U Ligi za prvaka su ostvareni sljedeći rezultati:

Knin - Vukovar 0:3 (19:25,16:25,16:25)

Knin - Marsonia 0:3 (16:25,25:27,22:25)

Zadar - Osijek 0:3 (11:25,9:25,17:25)

Zadar - Vukovar 0:3 (10:25,16:25,15:25)

 

U Zagrebu je odigrano i 7. kolo, a KSO Vukovar ostvario je sljedeće rezultate:

IOK Zagreb - KSO Vukovar 3:1

KSO Vukovar - KSO Knin 95 3:0

Ovim rezultatima Vukovar je došao na četvrto mjesto u Ligi za prvaka, te je još u borbi za treće mjesto.

 

Međunarodni turnir u sjedećoj odbojci „Vukovar open”

 

Klub sjedeće odbojke Vukovar u subotu 16. ožujka 2024. je održao međunarodni turnir u sjedećoj odbojci "VUKOVAR OPEN", na kojem je sudjelovalo deset klubova, sedam iz Hrvatske i tri iz BiH (Breza, Doboj, Maglaj, Slavonski Brod, Knin, Zadar, Nuštar, Split, Novska i Vukovar).

Prije samog čina otvaranja turnira predstavnici klubova položili su vijence i zapalili svijeće na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata u Vukovaru.

Turnir je otvorio gradonačelnik Vukovara Ivan Penava - U organizaciji Kluba sjedeće odbojke Vukovar već tradicionalni turnir u odbojci na kojemu su dominantno prisutni ratni vojni invalidi. Jedan ogroman kvalitetan rad ljudi koji su nas zadužili prije svega u Domovinskom ratu, dali su dijelove svojih tijela za slobodnu hrvatsku državu. Oni su unatoč svojim tjelesnim oštećenjima, post traumatskim stresovima, sindromima oduprli svim negativnostima koje rat donosi kao jedna najgora pojava koja se može dogoditi i doživjeti i definitivno svojim primjerom, sudjelovanjem u sportu pokazali su da nema prepreka, da je čovjekom um i čovjekov duh jači od svega i da je nepobjediv. Stoga duboki naklon tim ljudima koji su ostvarili takva postignuća i svima nama drugima pokazuju svojim primjerom da nema izgovora, da se uvijek može i u najtežim situacijama. Kada dodamo ovdje i činjenicu da ovdje sudjeluju klubovi iz susjedne i BiH i to iz oba entiteta, a govorimo o ratnim invalidima, mislim da je to primjer kako trebamo i možemo graditi društvo, ne na sukobima nego na razgovoru, na uvažavanju – rekao je Penava.Penava

Tajnik KSO Vukovar – Mario Orkić – Ovaj međunarodni turnir je prvi u ovakvom obimu što se tiče klubova. Prvi puta radimo turnir s 10 klubova gdje su tri iz BiH. Turnir smo mogli ostvariti na ovakav način uz veliki broj donatora, županije, grada, OSC-a, Jamnice i Vukovarske zone.

Klubovi su bili podijeljeni u tri skupine:

A skupinu činili su klubovi iz Knina, Maglaja, Splita i Marsonije

B skupinu činili su Zrinski (Nuštar), Zadar i Breza

C skupinu činili su Vukovar, Doboj i NovskaSjedeća odbojka 2

Iz skupine A prvoplasirani i drugoplasirani su igrali polufinala s pobjednicima skupina B i C. Tako su se u polufinalu našli pobjednik skupine A - Maglaj i pobjednik skupine B- Breza, gdje je bio bolji klub iz Breze. U drugoj polufinalnoj utakmici sastali su se drugoplasirana ekipa skupine A - Marsonija i prvi iz skupine C - Vukovar, gdje je uspješniji bio domaćin i tako su finale činili Breza i Vukovar, dok su utakmicu za treće mjesto igrali Marsonija i Maglaj.

Pobjednik turnira je KSO Vukovar, koji je rezultatom 2:1 po setovima bio bolji od ekipe iz Breze. U utakmici za treće mjesto između Marsonije i Maglaja bolja je bila ekipa Maglaja, rezultatom 2:1 po setovima.KSO Vukovar

Konačan poredak na turniru:

1. KSO Vukovar

2. OKI Breza

3. IOK Auto servis Huso Maglaj

4. POK Marsonia

5. POK Zadar

6. KSO Knin 95

7. OKI Novska

8. OKI Doboj

9. OK OSI Zrinski

10. POK Split

Ponedjeljak, 25 Ožujak 2024 12:57

U Solinu je održano pojedinačno Prvenstvo Hrvatske u streljaštvu za juniore i juniorke na kojem je Kiara Lemac, članica SK „Grič 7“ Vukovar u kategoriji zračni pištolj 10 metara osvojila 6. mjesto. Na istom natjecanju sudjelovale su još tri članice vukovarskog kluba u kategoriji zračna puška 10 metara. Milica Jeremić izvrsnim rezultatom oborila je svoj osobni rekord, a Jana Tetkić i Emi Kavač, koje su svojim prethodnim rezultatima ostvarile pravo nastupa na ovom natjecanju, dostojno su predstavile svoj klub.foto 4

23. ožujka 2024. godine u Osijeku je održano Finale Kupa Hrvatske za seniore i seniorke na koje se plasiralo 30 najboljih strijelaca u RH u kategorijama zračni pištolj i zračna puška 10 metara. Na ovom natjecanju SK „Grič 7“ Vukovar predstavljale su dvije članice.

Kiara Lemac je u konkurenciji najboljih strijelaca iz RH u kategoriji zračni pištolj osvojila izvrsno 4. mjesto i time potvrdila svoju kvalitetu i kvalitetu svog kluba. Jana Tetkić je i na ovom natjecanju potvrdila svoj odličan rezultat te joj želimo puno uspjeha na Prvenstvu Hrvatske za kadete i kadetkinje koje slijedi uskoro.Foto1

Ovim natjecanjima sportska sezona za zračno oružje službeno završava za većinu članova kluba, no u tijeku su pripreme za sezonu vatrenog oružja, te članovima SK „Grič 7“ Vukovar želimo puno uspjeha i očekujemo sjajne rezultate kao i u prethodnim sezonama. Vjerujemo da će, kao i do sada, dati sve od sebe i ponosno predstaviti svoj klub i svoj grad u najboljem svjetlu.

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija