NAJNOVIJE
Danas se obilježava Svjetski dan hemofilije

Svjetski dan hemofilije obilježava se 17. travnja s ciljem podizanja svijesti o toj bolesti koju u Hrvatskoj ima oko 500 osoba, među kojima je dvjestotinjak s težim oblikom bolesti.

(Subota, 17 Travanj 2021 16:26)
Dodijeljeni ugovori za energetsku obnovu 49 kuća u Vukovaru

U Ružičkinoj kući, gradonačelnik Vukovara Ivan Penava i njegovi zamjenici Ivana Mujkić i Marijan Pavliček svečano su uručili Ugovore o dodatnom sufinanciranju energetske obnove obiteljskih kuća na području Grada Vukovara vlasnicima  49 vukovarskih kućanstava. Javni se poziv odnosio na obiteljske kuće koje su energetskog razreda D ili lošije, nalaze se na području grada Vukovara i čiji prijavitelji imaju sklopljen Ugovor  o sufinanciranju projekta s  Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

(Subota, 17 Travanj 2021 12:47)
U Hrvatskoj 2627 novih slučajeva zaraze virusom COVID-19

U posljednja 24 sata zabilježeno je 2627 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 16284.

Među njima je 2 014 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga su na respiratoru 182 pacijenta.

Preminulo je 37 osoba.

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno je zabilježeno 306 225 osoba zaraženih novim koronavirusom, od kojih je 6523 preminulo, ukupno se oporavilo 283 418 osoba od toga 2359 u posljednja 24 sata.

U samoizolaciji su trenutno 32 994 osobe.

Do danas je ukupno testirano 1 693 080 osoba, od toga 9 429 u posljednja 24 sata.

Zaključno s 16. travnjem utrošeno je 671 839 doza, a cijepljeno je 539 487 osoba. Prvom dozom cijepljeno je 405 097 osoba, dok su drugom dozom cijepljene 132 352 osobe. Za 2038 osoba nema podataka kojom dozom su cijepljenje.

(Subota, 17 Travanj 2021 11:54)
U OBŽ 124 novopozitivne osobe na koronavirus

U Kliničkom bolničkom centru Osijek i Nastavnom zavodu za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije u zadnja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije na koronavirus je testirano 396 uzoraka od kojih je 124 bilo pozitivno.

Najviše, 65 novopozitivnih osoba je s područja grada Osijeka, osam iz Čepina, zatim po šest iz Đakova i Trnave. Pet novopozitivnih je iz Bilja, četiri iz Belog Manastira i Našica. Po tri novopozitivne osobe bilježe Belišće, Marijanci, Darda, Erdut, Petrijevci i Semeljci, dvije Podgorač i po jednu Donji Miholjac, Antunovac, Kneževi Vinogradi, Koška, Petlovac i Popovac.

Na bolničkom liječenju nalazi se 111 osoba oboljelih od COVID-19, i to 84 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (od kojih je 16 na respiratoru), a u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 27 pacijenata s tim oboljenjem.

U posljednja 24 sata preminule su četiri osobe s područja Osječko-baranjske županije oboljele od COVID-19 u dobi od 62 do 89 godina.

Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se nalazi 1.187 osoba.

Policijski službenici provjerili su poštivanje mjere samoizolacije prema jednoj dojavi kojom je utvrđeno kršenje na području Osijeka te su učinili i 15 samoinicijativnih provjera te jednu osobu na području Našica nisu zatekli na adresi prebivališta. Samostalno su izvršili nadzor 165 objekata.

(Subota, 17 Travanj 2021 11:24)
U županiji novopozitivno 99 osoba na COVID-19

U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8:00 sati, u posljednja 24 sata je 99 novih pozitivnih osoba na COVID-19, od kojih je 89 pozitivnih na PCR testiranju, a 10 na brzom antigenom testu (22 osobe iz Vinkovaca, 16 iz Županje, 12 iz Vukovara, osam iz Starih Mikanovaca, šest iz Otoka, pet iz Štitara, po tri osobe iz Iloka, Vođinaca i Bošnjaka, po dvije iz Borova, Cerne, Ivankova, Jarmine, Nuštra i Starih Jankovaca te po jedna osoba iz Bapske, Cerića, Drenovaca, Rokovaca, Retkovaca, Slakovaca, Soljana, Šiškovaca i Tovarnika).

Preminulih osoba nema.

Od početka epidemije ukupan broj oboljelih osoba je 10435, od kojih je 9787 izliječenih, a ukupno su preminule 204 osobe.

Trenutno su u županiji 52 osobe hospitalizirane zbog COVID-19 bolesti.

U protekla 24 sata testirano je 388 osoba, te je ukupno do sada  testiranih osoba na području županije 56511.

U samoizolaciji na području županije je 779 osoba.  

Od ukupnog broja pozitivnih na COVID-19 u Vukovarsko-srijemskoj županiji je pozitivno osam radnika iz sustava zdravstva (tri liječnika, tri medicinske sestre/tehničara, jedan drugi zdravstveni radnik i 1 nezdravstveni radnik).

U samoizolaciji iz sustava zdravstva je 11 radnika (jedan liječnik, četiri medicinske sestre/tehničara, jedan drugi zdravstveni radnik i pet nezdravstvenih radnika). 

(Subota, 17 Travanj 2021 09:30)
HGK traži prioritetno cijepljenje djelatnika na prvoj liniji borbe s pandemijom
Hrvatska gospodarska komora zatražila je prioritetno uvrštavanje radnika u djelatnostima koje ih stavljaju na prvu liniju borbe protiv pandemije, poručili su u priopćenju.
Priopćenje prenosimo u cijelosti:

Hrvatska gospodarska komora zatražila je da se na listu za prioritetno cijepljenje uvrste djelatnici u trgovini i graditeljstvu te oni koji svakodnevno rade sa zaraznim medicinskim otpadom i na grobljima jer je njihovo cjelokupno poslovanje izravno ugroženo pandemijom, a nemaju mogućnost primjene drugog načina zaštite (npr. primjena rada od kuće, održavanje fizičkog razmaka) prilikom obavljanja svakodnevnog poslovanja.

- Zaposleni u trgovini, a posebno oni koji rade u prodavaonicama, puno su više izloženi mogućnosti zaraze koronavirusom, odnosno mogućnost potencijalnog širenja zaraze je veća. Dolazi turistička sezona, a trgovci su itekako važni u ukupnoj turističkoj ponudi zemlje, posebno kada znamo da će postotak procijepljenosti populacije turistima biti jedan od važnijih podataka u procjeni sigurnosti destinacije - poručio je potpredsjednik HGK za trgovinu i financije Josip Zaher pojasnivši kako je u djelatnosti trgovine u 2020. godini bilo ukupno 205.655 zaposlenih, odnosno 15,2% svih zaposlenih u pravnim osobama radi u djelatnosti trgovine.

Najviše je bilo zaposlenih u trgovini na malo i to 115.352 zaposlenih.

I u građevinskoj djelatnosti aktivan je velik broj djelatnika koji su u izravnom međusobnom kontaktu i u doticaju s velikim brojem ljudi, a nisu u mogućnosti držati se propisanog razmaka.

- Sanacija šteta i obnova nakon elementarne nepogode uzrokovane potresom dodatno su aktivirali građevinsku djelatnost stoga smatramo kako i građevinske djelatnike treba uvrstiti u akcijski plan za cijepljenje zajedno s ostalim prioritetnim skupinama, ali nakon što se cijepe osobe starije od 65 godina i kronični bolesnici -  poručila je potpredsjednica HGK za graditeljstvo i promet Mirjana Čagalj.

HGK je zatražila prioritetno cijepljenje i za tvrtke koje rade sa zaraznim medicinskim otpadom i za tvrtke koje se bave održavanjem groblja, vršenjem ukopa, organizacijom sprovoda i srodnim djelatnostima. Naime, djelatnici tvrtki koji su u svakodnevnom kontaktu sa zaraznim medicinskim otpadom u kontaktu su i s otpadom koji je potencijalno inficiran s koronavirusom i trebalo bi ih se tretirati jednako kao i pomoćno osoblje u samim bolnicama i zdravstvenim ustanovama. Radi se o samo šest tvrtki na području čitave Hrvatske koje zapošljavaju 174 djelatnika. S druge strane, djelatnici tvrtki koji se bave održavanjem groblja i srodnim djelatnostima jedni su od najugroženijih skupina jer operativno postupaju s pokojnicima preminulima od posljedica bolesti COVID-19 kao i s velikim brojem obitelji i ožalošćenima na sprovodima, a kako se uglavnom radi o manjim tvrtkama, ne postoji mogućnost organiziranja rada na smjene - ističu u priopćenju.

(Subota, 17 Travanj 2021 06:44)
Cilj je do 1. srpnja procijepiti 50 posto odraslog stanovništva

Na jučerašnjoj konferenciji za novinare Nacionalnog stožera civilne zaštite rečeno je da i dalje bilježimo porast broja novozaraženih na koronavirus, na tjednoj razini on iznosi 32 posto, a jučerašnji udio pozitivnih među testiranima bio je 29,2 posto.

U svjetlu najavljenog dolaska dodatnih doza cjepiva tvrtke Pfizer, premijer Andrej Plenković rekao je kada bi mogli procijepiti veći broj stanovništva.

- Moj je dojam da bismo sada s ubrzanim procijepljivanjem trebali dobivati nakon ovog idućeg tjedna u kojem je predviđen dolazak 50 000 Pfizerovih doza tjedno, po 95, 175 i onda u lipnju više od 200 000 doza tjedno. Naš je otprilike cilj da barem prvom dozom cijepimo više od 50-55% odraslog stanovništva do 1. srpnja - rekao je premijer.

(Subota, 17 Travanj 2021 06:40)

Janoš Kery

Četvrtak, 15 Travanj 2021 11:52

Juniori Malonogometnog kluba „Aurelia Futsal“ Vinkovci prvaci su Hrvatske. Oni su na završnom turniru 8 najboljih ekipa, održanom u Zagrebu u finalu pobijedili Dinamo nakon dodatnih šesteraca 8:6. U regularno dijelu je bilo 2:2.

Prvo ime zagrebačkog turnira bio je igrač "Aurelia Futsal" Romeo Sušac koji je bio najbolji igrač, ali i strijelac završnice postigavši 12 golova. Treće mjesto osvojila je zagrebačka Uspinjača GIMKA.

Tim povodom predstavnike MNK „Aurelia Futsal“ u Vukovaru su primili župan Vukovarsko-srijemski Božo Galić i v.d. pročelnik Upravnog odjela za sport, mlade i demografiju Vukovarsko-srijemske županije Mario Meštrović

 -Izrazito smo zadovoljni, od ovoga ne može više. Prvaci smo države, imamo najboljeg igrača i strijelca državnog prvenstva što je jako velika stvar. Samo prvenstvo je teklo prema planu, kako smo zamislili i planirali i nismo ništa prepustili slučaju. Mislim da je tu jako bitno 9 - 10 proteklih mjeseci prije samog natjecanja gdje smo se mi već sredinom kolovoza počeli pripremati za ono što smo ostvarili u travnju. Izuzetno sam ponosan na dečke i drago mi je što smo upravo mi prvaci Hrvatske, iz malih Vinkovaca i mislim da je to veliki uspjeh – rekao je predsjednik kluba Mladen Crnaić.

-Kao ljubitelj sporta izuzetno sam ponosan na dečke i što su pronijeli ime Vinkovaca i naše županije. Čestitam na uspjehu i nadam se da će i dalje kvalitetno raditi. Čestitam i vodstvu  kluba i mi ćemo financijski pomagati koliko budemo mogli pratiti aktivnosti. Sport je ponos i želio bih da se što više mladih ljudi priključi klubu, rekao je župan Vukovarsko-srijemski Božo Galić

Po mnogima ovaj uspjeh juniora Malonogometnog kluba „Aurelia Futsal“ spada među najveće uspjehe vinkovačkog sporta.

Utorak, 13 Travanj 2021 11:56

U Dubrovniku je 10. i 11. travnja 2021. održano prvenstvo RH za seniore i seniorke u disciplini zračka puška i zračni pištolj 10 metara po ISSF programu. Normu za pravo nastupa ostvarile su dvije članice Streljačkog kluba „Grič 7“, na pušci Tea Njegovec i na pištolju Kiara Lemac, međutim zbog zdravstvenih razloga Kiara nije mogla nastupiti. Na natjecanju je Tea popravila svoj najbolji službeni rezultat te se plasirala na 27. mjesto. Natjecanju je pristupilo 39 djevojaka iz cijele Hrvatske, treba uzeti u obzir da su u istoj kategoriji nastupila i velika imena iz svijeta streljaštva te je konkurencija bila izuzetno jaka.

Ponedjeljak, 12 Travanj 2021 13:55

2. ŽNL NS Vukovar

 

Rezultati 13. kola:

Hajduk (T) – Sloga 1:0 ( 1:0 Mario Kuzmić '89)

Radnički – Hajduk (B) 1:2 ( 0:1 Dominik Gajdašić '8, 1:1 Vlatko Župan '44, 1:2 Ivan Majačić '59)

Lovas – Mitnica 1:5 ( 0:1 Josip Sabljić '29, 0:2 Drago Sesar '50, 0:3 Alen Matijević '54, 1:3 Jozo Jazvo '75, 1:4 Alen Matijević '84, 1:5 Alen Matijević '86)

Sremac – Mohovo 5:1 ( 1:0 Antonio Tulić '40, 2:0 Damir Božinović '48, 2:1 Miloš Jovanović '61, 3:1 Domagoj Šemperović '75, 4:1 Damir Božinović '82, 5:1 Domagoj Šemperović '90)

Poredak:

 1. Hajduk, Bapska 30

 2. Mitnica, Vukovar 30

 3. Hajduk, Tovarnik 26

 4. Sremac, Ilača 23

 5. Sloga, Borovo 14

 6. Lovas, Lovas 10

 7. Radnički, Vukovar 8

 8. Mohovo, Mohovo 6

Raspored 14. kola: Sloga – Sremac, Mohovo – Lovas, Mitnica – Radnički, Hajduk (B) – Hajduk (T).

 

3. ŽNL NS Vukovar

Rezultati 13. kola:

Dunav – Tompojevci 0:3 ( 0:1 Danijel Đukić '15, 0:2 Matej Kegelj '73, 0:3 Alen Čupić '83)

Lipovača – Sloga (P) 0:3 ( 0:1 Vuk Popović '18, 0:2 Vuk Popović '48, 0:3 Vedran Solaković '80)

Rusin – Mladost 3:0 (1:0 Matej Homa '41, 2:0 Davor Kujundžija '64, 3:0 Vlatko Kolarević '89)

Poredak:

 1. Sloga, Pačetin 32

 2. Rusin, Mikluševci 24

 3. Dunav, Sotin 20

 4. Mladost, Svinjarevci 18

 5. Tompojevci, Tompojevci 12

 6. Lipovača, Vukovar 5

Raspored 14. kola: Tompojevci – Mladost, Sloga – Rusin, Dunav – Lipovača.

Ponedjeljak, 12 Travanj 2021 13:52

Rezultati 22. kola: Budućnost – Mladost (V) 1:3, Slavonac – Croatia 2:0, Vidor Matijević – Nosteria 1:1, Mladost (C) – Borac 3:1, Vrbanja – Slavonija 1:0, Sinđelić – Negoslavci 0:2, Fruškogorac – Tomislav 1:0, Sloga (R) – Jadran 1:1, Bršadin – Posavac 1:0.

Poredak:

 1. Tomislav, Cerna 54

 2. Vrbanja, Vrbanja 45

 3. Slavonija, Soljani 42

 4. Mladost, Vođinci 35

 5. Budućnost, Šiškovci 35

 6. Borac, Drenovci 35

 7. Mladost, Cerić 35

 8. Sinđelić, Trpinja 33

 9. Slavonac, Gradište 33

 10. Nosteria, Nuštar 33

 11. Jadran, Gunja 32

 12. Croatia, Bogdanovci 30

 13. Fruškogorac, Ilok 26

 14. Negoslavci, Negoslavci 23

 15. Bršadin, Bršadin 21

 16. Vidor Matijević, Srijemske Laze 18

 17. Posavac, Posavski Podgajci 15

 18. Sloga, Račinovci 12

Raspored 23. kola: Bršadin – Budućnost, Posavac – Sloga (R), Jadran – Fruškogorac, Tomislav – Sinđelić, Negoslavci – Vrbanja, Slavonija – Mladost (C), Borac – Vidor Matijević, Nosteria – Slavonac, Croatia – Mladost (V).

Ponedjeljak, 12 Travanj 2021 13:50

Rezultati 22. kola: Radnički (Ž) – Torpedo 2:1, Slavonac (K) – Radnički (M) 0:0, Grabovac – Višnjevac 3:2, Borinci – Šokadija 6:0, HAŠK Sokol – Borac (KV) 2:2, Olimpija – Dilj 0:7, Frankopan – Zrinski 0:1, Darda – Borac (B) 3:1, Mladost – Otok 3:1.

Poredak:

 1. Darda, Darda 56

 2. Dilj, Vinkovci 46

 3. Grabovac, Grabovac 39

 4. Borac, Kneževi Vinogradi 36

 5. Mladost, Đakovačka Satnica 34

 6. Radnički, Mece 33

 7. Radnički, Županja 33

 8. Borinci, Jarmina 33

 9. Otok, Otok 32

 10. Borac, Bobota 31

 11. Višnjevac, Višnjevac 30

 12. Šokadija, Babina Greda 28

 13. Zrinski, Bošnjaci 24

 14. Slavonac, Komletinci 24

 15. Olimpija, Osijek 24

 16. HAŠK Sokol, Stari Jankovci 22

 17. Frankopan, Rokovci-Andrijaševci 22

 18. Torpedo, Kuševac 7

Raspored 23. kola: Mladost – Radnički (Ž), Otok – Darda, Borac (B) – Frankopan, Zrinski – Olimpija, Dilj – HAŠK Sokol, Borac (KV) – Borinci, Šokadija – Grabovac, Višnjevac – Slavonac (K), Radnički (M) – Torpedo.

Subota, 10 Travanj 2021 20:18

U gradskom derbiju 22. kola 3. HNL istok, Vukovar 1991 je došao do visoke pobjede protiv Vuteks Sloge. Već je u prvoj minuti susreta Gonzalez Ruiz Robin de Jesus postigao vodeći pogodak za domaćina. Na 2:0 povisio je Valentin Jara udarcem u '20. iskosa s 15-ak metara, lopta se od stative odbila u gol. Na 3:0 povisio je Josip Barišić u 24. udarcem s 15-ak  metara, vratar Ilinčić je dirao loptu ali je ona završila u mreži. Dvije minute kasnije već je bilo 4:0, glavom je pogodio Robaina Stangoni Martin Leonel. Tim se rezultatom otišlo na odmor.

I u drugom poluvremenu je Vukovar dominirao, a Robin je svojim drugim golom u '60. povisio na 5:0. Konačan rezultat postavio je Mario Tadić u '65. iz kaznenog udarca. – Mislim da smo danas naplatili za utakmice u Županji i Pleternici gdje smo također nadigrali domaćine ali nismo uspjeli zabiti gol. Danas nam je puno pomogao taj gol u prvoj minuti, nakon toga kao da je pao teret s leđa igrača i kod njih se primjećivalo da smo imali veliki problem s realizacijom. Kada se otvorilo, onda je bilo samo pitanje koliko će golova biti. Do sada smo imali problema s dubinom ali je jako teško naći dubinu kada protivnik stane u blok sa svojih 10 igrača na 16 metara, jednostavno nema prostora. Danas je taj gol u prvoj minuti natjerao Vuteks Sloga da proba malo izaći i doći do gola i nakon toga su se otvorili koridori iza njihovim leđa koje smo maksimalno iskoristili – rekao je trener Vukovara 1991 Miroslav Bojko.Vukovar 1991 Vuteks Sloga3

-Dođe takav dan da sve što smo dogovorili ostane u svlačionici, ništa nismo ispoštovali. S obzirom na težak i jako loš teren s kojim smo dobro upoznati dogovorili smo se da ispočetka par puta preskočimo igru, pokušamo otići u neku međuzonu gdje neće biti opasno po naš gol. Međutim, to se jednostavno dogodi ta „žuta minuta“ gdje svi pokušavaju igrati neki pas koji se ne traži, kroz najopasniju zonu. Izgubili smo 3-4 lopte na 25-30 metara što su oni odmah već iz drugog dodira zapošljavali svoje napadače i završavali akcije golom. Dobar šamar u pravo vrijeme, malo smo poletjeli i mislili nakon četiri pobjede da će sve to ići samo – neće, moramo raditi još jače i zaboraviti ovu utakmicu što prije. Domaćinu svaka čast, nadam se da će im sada krenuti, da će im se otvoriti i da će do kraja biti u najmanju ruku na ovoj razini – rekao je trener Vuteks Sloge Saša Berarević.Vukovar 1991 Vuteks Sloga

Rezultati danas odigranih utakmica: Zrinski (J) – Belišće 1:0, Vihor – Graničar 2:0, Slavonac – Croatia Đakovo 1:0, Slavonija – Oriolik 1:1, Valpovka – Sloga NG 0:1. U nedjelju igraju Bedem – Slavija, Čepin – Marsonia i Kutjevo – NAŠK.Vukovar 1991 Vuteks Sloga1

Utorak, 06 Travanj 2021 17:33

3. ŽNL NS Vukovar

Rezultati 12. kola: Tompojevci – Rusin 2:1, Mladost – Lipovača 0:0, Sloga – Dunav 0:0.

Poredak:

 1. Sloga, Pačetin 29

 2. Rusin, Mikluševci 21

 3. Dunav, Sotin 20

 4. Mladost, Svinjarevci 18

 5. Tompojevci, Tompojevci 9

 6. Lipovača, Vukovar 5

Raspored 13. kola: Dunav – Tompojevci, Lipovača – Sloga, Rusin – Mladost.

Utorak, 06 Travanj 2021 17:31

2. ŽNL NS Vukovar

Za iznenađenje kola pobrinuo se Sremac iz Ilače koji je u gostima pobijedio vodeću ekipu prvenstva Mitnicu s 2:1.

Rezultati 12. kola: Sloga – Mohovo 1:1, Mitnica – Sremac 1:2, Hajduk (B) – Lovas 7:0, Hajduk (T) – Radnički 1:1.

Poredak:

 1. Hajduk, Bapska 27

 2. Mitnica, Vukovar 27

 3. Hajduk, Tovarnik 23

 4. Sremac, Ilača 20

 5. Sloga, Borovo 14

 6. Lovas, Lovas 10

 7. Radnički, Vukovar 8

 8. Mohovo, Mohovo 6

Raspored 13. kola: Hajduk (T) – Sloga, Radnički – Hajduk (B), Lovas – Mitnica, Sremac – Mohovo.

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija