NAJNOVIJE
Započeli 17.Ružičkini dani

U Vukovaru je svečano otvoren 17.međunarodni znanstveno-stručni skup 17.Ružičkini dani "Danas znanost-sutra industrija". Organizatori skupa su Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku - Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa, Europska udruga za higijensko inženjerstvo i dizajn i The International Union of Food Science and Technology.

(Srijeda, 19 Rujan 2018 14:05)
Održana 11. sjednica Županijske skupštine

U Vinkovcima je održana  11. sjednica Županijske skupštine na kojoj su prihvaćeni izvješće o izvršenju županijskog proračuna za prvih šest mjeseci te drugi rebalans proračuna za 2018. godinu.

(Srijeda, 19 Rujan 2018 13:39)
Zagrebačka filharmonija nastupila druge večeri Vukovarskog festivala komorne glazbe

Nastupom Zagrebačke filharmonije nastavljen je 20.Vukovarski festival komorne glazbe. Koncert pod ravnanjem Davida Danzmayra održan je u perivoju dvorca Eltz, a osim djela B.Bersa i I.pl. Zajca, Zagrebačka je filharmonija izvela i Beethovenovu 3.simfoniju u Es-duru, opp.55 Eroicu. Romancu Zrinjskog iz opere Nikola Šubić Zrinjski otpjevao je bariton Ljubomir Puškarić.

(Srijeda, 19 Rujan 2018 12:20)
Prometna policija provodi akciju EDWARD

Prometna policija PU vukovarsko-srijemske provodi akciju kojom se želi ostvariti da dan protekne bez smrtno stradalih osoba u prometu, a kako bi se to ostvarilo prometna policija će pojačati preventivno-represivne aktivnosti na svim prometnicama Vukovarsko-srijemske županije, kroz suzbijanje najtežih prekršaja u prometu koji su najčešći uzročnici prometnih nesreća sa smrtnim posljedicama - alkohol i brzina.

(Srijeda, 19 Rujan 2018 11:37)
Novaković petu godinu zaredom pobjednik Teniske Piramide Vukovar

Proteklog vikenda, na terenima teniskog kluba Borovo Naselje uspješno je održan završni turnir teniske lige za rekreativce "Teniska Piramida Vukovar", čime je i službeno završila šesta po redu sezona ovog izuzetno uzbudljivog i zanimljivog natjecanja. Sezona je počela u svibnju, nastupilo je 50-ak tenisača-rekreativaca iz Vukovara i okolice, i nakon niza uzbudljivih mečeva stigao je Masters turnir na kojemu se razigravalo za titulu vladara rekreativnog tenisa u Vukovaru. Na Masters turniru snage je odmjerilo 16 najboljih igrača regularnog dijela sezone, igralo se na izrazito visokoj razini, a na kraju se ipak morao proglasiti pobjednik. U velikom finalu Damir Novaković svladao je mladog Antu Vukovića rezultatom 7-6 6-2, i tako se već petu godinu za redom okrunio titulom prvaka. Na trećem mjestu završio je Adrian Hutz, koji je u borbi za treće mjesto za protivnika imao Gorana Cerića. Organizatori Goran Blažević i Goran Cerić iznimno su zadovoljni i ponosni što se ovaj pozitivni sportski kolektiv širi i jača iz godine u godinu. Isto tako, pozivaju sve ljubitelje rekreativnog tenisa, bez obzira na spol i dob, da se priključe već u idućoj sezoni.

(Srijeda, 19 Rujan 2018 09:08)
Utakmicom protiv nasilja nad ženama

U Vukovaru je održana sjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova Vukovarsko-srijemske županije na kojoj je predstavljen plan ovogodišnjeg obilježavanja Nacionalnoga dana borbe protiv nasilja nad ženama. Taj se dan naime u Hrvatskoj obilježava 22.rujna, a u Vukovaru će tim povodom biti odigrana humanitarna nogometna utakmica između HNK Mitnica i HNK Vukovar 1991. Tijekom utakmice prikupljat će se sredstva za rad Sigurne kuće u Vukovarsko-srijemskoj županiji.

(Utorak, 18 Rujan 2018 15:36)
Završena gradnja i opremanje studentskoga doma u Vukovaru

Studentski dom Leopold u Vukovaru otvorio je vrata građanima i budućim stanarima studentima.

(Utorak, 18 Rujan 2018 13:37)

Vaterpolisti Vukovara na međunarodnom turniru u Malom Lošinju

Vaterpolisti Vukovara Vaterpolisti Vukovara

U razdoblju od 15. do 17. lipnja na Malom Lošinju održan je 14. međunarodni vaterpolski turnir "Dobri dupin", za igrače do 15 godina, na kojemu je nastupio i Vaterpolo klub Vukovar. Mladi vaterpolisti VK Vukovar imali su prigodu odmjeriti snage s ekipama iz inozemstva kao što su Vasas SC ( Mađarska), WBV-Graz Wasserball (Austrija)i Vaterpolo Koper 1958( Slovenija), kao i domaćim ekipama: VK Marsonia, VK Galeb MR, VK Medveščak, Vaterpolo klub Lošinj, Vaterpolo Klub ZPK, Vaterpolo Klub Osijek i Vaterpolski klub Zagreb. Ovo je bila dobra prigoda vidjeti rezultate jednogodišnjeg rada vukovarske vaterpolske škole. Nakon trodnevnog natjecanja, prvo mjesto osvojio je VK Vasas ispred VK Marsonia. Dječaci VK Vukovar, bili su najmlađi po uzrastu i vaterpolskom stažu i nisu uspjeli izboriti pobjedu ali su pokazali da su na dobrom putu to učiniti već na nekom sljedećem natjecanju. Ono što klub raduje, jača ambicije i daje potvrdu o dobrom radu vukovarske škole vaterpola jeste činjenica da su najmlađi članovi iz kategorije „ mlađe nade“  uzrasta U11 u dvije revijalne utakmice s domaćinima oba puta izborili pobjedu. Sigurno je da su ovakvi turniri jedini način da dječaci stječu nova iskustva i ne manje vrijedno, nova prijateljstva. Gradonačelnik Ivan Penava je i ovaj puta prepoznao značaj ovakvog natjecanja za mlade sportaše te pomogao odlazak na turnir plaćanjem troškova prijevoza. Koncem kolovoza sličan turnir mogao bi se vidjeti i na našem plivalištu u Vukovaru jer je VK Vukovar podnio kandidaturu za organizaciju finalnog  turnira otvorenog prvenstva  Hrvatske za kategoriju “mlađe nade”, što bi bila dobra prigoda da se vukovarskoj publici prezentira što i kako rade najmlađi vaterpolisti.Vaterpolo 2

Pročitano 343 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Sport

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija