VFF počinje njemačkim filmom Čarobna frula

Konferencija za novinare Konferencija za novinare Milan Paun

17. Vukovarski filmski festival održat će se od 24. do 27. kolovoza i na pet lokacija bit će prikazano 13 igranih i sedam dokumentarnih filmova koji će se natjecati za nagradu Zlatni šlep, najavili su organizatori na konferenciji za novinare.

Festival se svečano otvara u četvrtak, 24. kolovoza njemačkim filmom Čarobna frula redatelja Floriana Sigla, a jedna od glavnih glumica iz filma Niamh McCormack bit će na projekciji u Vukovaru, rekao je direktor festivala Darko Puharić.

Daniel Rafaelić, umjetnički ravnatelj festivala, rekao je da je velika čast nastaviti tradiciju Vukovarskoga filmskoga festivala te govoreći o odabranim filmovima rekao da nema dosadnih filmova.

Ukupno će biti tridesetak projekcija u perivoju dvorca Eltz, Hrvatskome domu Vukovar, Ružičkinoj kući, dvorana dvorca Eltz te na novoj lokaciji, amfiteatru Vodotornja.

Gradonačelnik Ivan Penava zahvalio je dosadašnjim organizatorima na čelu s bivšim direktorom Igorom Rakonićem te novoj ekipi Darka Puharića.

„Veselim se novim utakmicama i novim pobjedama koje ćemo sigurno imati s novim ljudima i novim idejama. Promjena i novi val već se osjećaju. Razvijamo ovu priču na korist Gradu Vukovaru i Hrvatskoj”, rekao je Penava.

Marina Sekulić, direktorica Turističke zajednice Grada Vukovara, rekla je kako festival ima pozitivan učinak na povećanje broja turista u Vukovaru. Govorili su i zamjenik gradonačelnika Filip Sušac i Ivan Jukić, član Uprave tvrtke Pevex.

Jedinstvena ulaznica na sve festivalske programe u perivoju dvorca Eltz i Hrvatskom domu u četiri dana stoji 15 eura, a dnevna ulaznica tri eura. Besplatan je ulaz na projekcije filmova u amfiteatru Vodotoranja, Ružičkinoj kući i dvorani dvorca Eltz.

Festival ima i bogat popratni filmski, zabavni i edukativni program među kojima se posebno ističe Dječji vukovarski filmski festival u sklopu kojeg će se organizirati projekcije animiranih klasika povodom 100. obljetnice Disneyja.

Na vanjskoj atraktivnoj lokaciji Vukovarskoga vodotoranja po prvi put bit će prikazan program Rijeka prijatelj: Nil u sklopu koga će se prikazati dva velika egipatska filmska djela - kratki film Razgovorljivi seljak i dugometražni film Mumija, inače proglašen jednim od najboljih egipatskih filmova svih vremena.

VFF zlatni slep Milan Paun 2023

Pročitano 620 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI

Switch mode views:
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase