Sve je spremno za jubilarne 10. Rimske dane

Sve je spremno za jubilarne 10. Rimske dane Foto: Sandra Grgić

Sve je spremno za X. Rimske dane, koji se od 16. do 18. lipnja održavaju u Vinkovcima, pod nazivom “Decenalija - deseti Rimski dani u Rimkovcima”.

Uvod u manifestaciju je večeras, kada će u Šokačkogom stanu biti organizirana Rimska noć vina.

Rimski dani počinju u petak, 16. lipnja u 17 sati otvaranjem Rimskog sajma, na kojem posjetitelje očekuju radionica lončarenja te keramičarska i cirkuska radionica.

Udruga Prima Valentiniana prikazat će život rimske postrojbe, lokalni ugostitelji uz podršku učenika i profesora iz Srednje strukovne škole Vinkovci pripremaju rimske delicije, a u 21:30 se očekuje koncert grupe Adastra.

U subotu se Rimski sajam otvara u 10:00 sati te traje do kasno navečer. Tijekom cijelog dana posjetiteljima su dostupne radionice izrade nakita, prikazi viteških filmova te susret sa šaptačem zmija, a za najhrabrije održat će se i radionice zračnih akrobacija. U 19:00 sati se očekuje svečani mimohod legionara i konjanika ulicama grada u kojem će se gladijatori boriti za pažnju publike. Subotnji program završava koncertom Soul Fingersa.

Posljednji dan manifestacije je nedjelja, kada će posjetitelji moći ulicama Cibala šetati uz licenciranog vodiča, a jubilarne X. Rimske dane u “Rimkovcima” će zatvoriti Red Čuvara grada Zagreba i udruga Prima Valentiniana prikazom života u rimskom taboru.

Pročitano 365 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI

Switch mode views:
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase