NAJNOVIJE
Tri novooboljele osobe na području Vukovarsko-srijemske županije

Tri su novooboljele osobe od koronavirusa na području Vukovarsko-srijemske županije, priopćio je Stožer Civilne zaštite VSŽ.

(Subota, 28 Ožujak 2020 17:09)
Tržnica se otvara u ponedjeljak

Odlukom gradskih vlasti od ponedjeljka, 30. ožujka, Gradska tržnica Vukovar ponovo otvara svoja vrata, objavljeno je na internetskoj stranici Grada Vukovara.

(Subota, 28 Ožujak 2020 16:47)
Od koronavirusa umro peti bolesnik

U Hrvatskoj su tijekom dana potvrđena 22 nova slučaja zaraze koronavirusom, a preminula je i peta žrtva, izvijestio je Nacionalni stožer Civilne zaštite.

(Subota, 28 Ožujak 2020 16:29)
Noćas pomičemo kazaljke sata s 2 na 3 sata

U nedjelju 29. ožujka pomicanjem kazaljke za jedan sat unaprijed počet će ljetno računanje vremena, izvijestio je Državni zavod za mjeriteljstvo.

(Subota, 28 Ožujak 2020 13:18)
U Osijeku četiri nova bolesnika
Na području Osječko-baranjske županije u protekla 24 sata evidentirane su četiri novooboljele osobe od koronavirusa, ukupno ih je 41, a četiri su pacijenta na respiratoru, izvijestio je županijski Stožer Civilne zaštite.
(Subota, 28 Ožujak 2020 13:16)
Kapetan Dragan odslužio kaznu, na Bajakovu protjeran iz Hrvatske

Na graničnome prijelazu Bajakovo hrvatski su policijski službenici protjerali iz Hrvatske Dragana Vasiljkovića poznatoga pod nadimkom kapetan Dragan.

(Subota, 28 Ožujak 2020 10:21)
U Vukovarsko-srijemskoj županiji nema novooboljelih od koronavirusa

U Vukovarsko-srijemskoj županiji od jučer nema novooboljelih od korona virusa tako da je ukupni broj oboljelih tri, priopćio je Stožer CZ Vukovarsko-srijemske županije.

(Subota, 28 Ožujak 2020 10:04)

Sandra Grgić

Petak, 27 Ožujak 2020 13:22

Iz Stožera civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije javljaju kako je u odnosu na posljednje informacije, koje su objavljene jutros na tiskovnoj konferenciji, otkriven još jedan slučaj zaraze koronavirusom.

Petak, 27 Ožujak 2020 12:04

Održana je medijska konferencija županijskog Stožera civilne zaštite na kojoj je predsjednik Stožera civilne zaštite VSŽ, župan Božo Galić obavijestio o novom slučaju oboljele osobe od koronavirusa na području Vukovarsko-srijemske županije.  

-Radi se o muškarcu starom 72 godine koji je hospitaliziran u OŽB Vinkovci. Riječ je o osobi koja nije bila pod obveznim mjerama samoizolacije, odnosno osobi koja nije u zadnjih 14 dana  prije nego što se razboljela nigdje putovala. Prema informacijama sa  zaraznog odjela OŽB Vinkovci zdravstveno stanje osobe je stabilno. U tijeku je epidemiološka obrada kako bi se utvrdilo tko bi mogao eventualno biti mogući izvor zaraze. Bolesnik je pregledan u ambulanti obiteljske medicine pod kontroliranim uvjetima. Bolesnik se javio svojoj liječnici telefonski, nakon  čega je dogovoren pregled. U vrijeme pregleda bolesnika u ordinaciji nije bilo drugih pacijenata, što je jako važno- istaknula je dr. Kata Krešić ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Vukovarsko-srijemske županije.

Dodala je kako stanje ženske osobe iz Posavskih Podgajaca, prvozaražene u našoj županiji je za sada stabilno i spada u skupinu srednje-teško oboljelih. Suprug oboljele također ima respiratorne simptome i on će također biti testiran.

-Pod mjerama samoizolacije nalazi se 1029 osoba, što je blago povećanje u odnosu na jučer. Još uvijek dolaze na prostor naše županije osobe iz drugih država i to nam je zadaća više da se odgovornije moramo ponašati. Pozivamo građane da još odgovornije paze na sebe ali i na sve nas. One osobe koje su u samoizlolaciji, ako budu kršili mjeru samoizlolacije ići će se u pravcu odvođenja u karantenu i u karanteni će biti  pod nadzorom 24 sata dnevno sve dok im ne istekne rok samoizolacije. Više nećemo nekome dozvoliti kršenje svih onih pravila koji su stavljeni pred njega i da se na takav način ponaša i dovodi u pitanje živote svih nas- rekao je Zdravko Kelić, načelnik Stožera civilne zaštite VSŽ.

Četvrtak, 26 Ožujak 2020 19:06

Policija je pozvala vozače da, unatoč prestanku obaveze, tijekom vožnje u slučaju smanjene vidljivosti imaju upaljena svjetla.

Iako Zakonom o sigurnosti prometa na cestama 31. ožujka završava obavezno korištenje dnevnih ili kratkih svjetala danju, policija savjetuje vozače da unatoč prestanku obaveze u slučaju smanjene vidljivosti imaju upaljena svjetla kako bi bili što uočljiviji drugim sudionicima u prometu.

Policija naglašava da su mopedisti i motociklisti dužni tijekom cijele godine danju imati upaljena kratka svjetla na vozilu. U slučaju nepoštivanja navedenih zakonskih odredbi, vozač će se kazniti novčanom kaznom od 300 kuna.

Uz to, biciklisti moraju imati upaljeno jedno svjetlo bijele boje na prednjoj strani i jedno crveno svjetlo na stražnjoj strani bicikla. Biciklisti koji neće poštivati tu odredbu kaznit će se sa 500 kuna.(Hina)

Četvrtak, 26 Ožujak 2020 17:52

U Hrvatskoj je 14 novih slučaja zaraze koronavirusom te je potvrđen drugi slučaj smrti, radi se o starijem bolesniku u Klinici za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević- izvijestio je u četvrtak Nacionalni stožer civilne zaštite.

Četvrtak, 26 Ožujak 2020 17:41

Crveni križ upozorava građane: Oprez, pojavili su se lažni volonteri, prevaranti koji traže novčanu naknadu za dostavu hrane i lijekova

Hrvatski Crveni križ (HCK) upozorio je u četvrtak građane, osobito stare, nemoćne, bolesne i one u samoizolaciji koji nemaju nikoga da ih opskrbi namirnicama, da su se pojavili ljudi koji se predstavljaju kao volonteri Crvenoga križa i traže novčanu naknadu za dostavu hrane i lijekova.

HCK građanima poručuje da budu oprezni te da volonteri Crvenoga križa za svoju pomoć koju pružaju ranjivim skupinama u vrijeme epidemije koronavirusa ne traže nikakvu novčanu naknadu.

-Volonteri Crvenoga križa nose vidljive oznake crvenoga križa, najavljuju svoj dolazak i ispunjavaju obrazac s potrebnim podacima, a uz sve to strogo se pridržavaju svih mjera sigurnosti s ciljem sprječavanja širenja zaraze koronavirusom- ističe Crveni križ u priopćenju.

HCK smatra kako je tužno što ima onih koji zloupotrebljavaju ovu ionako tešku situaciju i apelira na sve da je sada vrijeme za pokazivanje ljudskosti i međusobne podrške.

Navode kako su potrebe građana, osobito onih s područja grada Zagreba, iznimno velike i nastoje pružiti pomoć svima kojima je doista i potrebna.

Četvrtak, 26 Ožujak 2020 17:29

U Hrvatskoj 14 novooboljelih, te ih trenutno ima 495 zaraženih koronavirusom

Četvrtak, 26 Ožujak 2020 12:19

U Vukovarsko-srijemskoj županiji za sada imamo 1 slučaj oboljele osobe od koronavirusa. Ukupno je testirano 65 osoba, 5 uzoraka je uzeto jučer u Vinkovcima i nalazi se čekaju, a za 2 uzorka u Vukovaru, nalazi su negativni.

Četvrtak, 26 Ožujak 2020 10:28

U Hrvatskoj je potvrđeno 39 novih slučajeva zaraze koronavirusom, pa ih je trenutno ukupno 481, izvijestio je u četvrtak Nacionalni stožer civilne zaštite.

-Ako kompariramo povećanje od jučer ujutro, i dalje držimo situaciju pod kontrolom. Nema eksponencijalnog rasta zaraženih, što je od iznimne važnosti- rekao je ministar zdravstva Vili Beroš.

Ukupno je testirano 3958 uzoraka, a samo jučer obavljeno je 566 testiranja što ukazuje da su pokrenuti kapaciteti u funkciji i da se povećava broj testiranja. 

Na respiratoru je 14 bolesnika - osam u Zagrebu, tri u Osijeku te po jedan u Rijeci, Splitu i Dubrovniku. Ministar Beroš je istaknuo da je od ukupnog broja bolesnika njih tri posto na respiratoru, što je zadovoljavajuće jer su projekcije govorile da će se raditi o pet posto bolesnika.

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija