Povodom 150. obljetnice rođenja na HRV-u emisije o Antunu Gustavu Matošu

Ogranak Matice hrvatske u Vukovaru s partnerima - Gimnazijom Vukovar te osnovnim školama Dragutina Tadijanovića, Mitnica, Antuna Bauera i Siniše Glavaševića i u suradnji s Hrvatskim radijom Vukovar obilježava 150. obljetnicu rođenja Antuna Gustava Matoša, jednog od najvećih hrvatskih književnika i velikog domoljuba (rođen 13. 6. 1873. godine u Tovarniku, a preminuo u Zagrebu 17. ožujka 1914.).

Tim povodom provode projekt Dobro jutro s Matošem u okviru kojega se u programu Hrvatskog radija Vukovar u jutarnjim satima emitiraju emisije posvećene ovom prozaiku, pjesniku, putopiscu, umjetniku i boemu.
Predsjednica Ogranka Matice hrvatske u Vukovaru i ravnateljica OŠ Dragutina Tadijanovića Lidija Miletić naglasila je kako ovim kratkim crticama žele podsjetiti na vrijednost i nemjerljiv doprinos Matoševog književnog i umjetničkog stvaranja hrvatskoj kulturnoj baštini.

-Matoša ćemo iznova upoznati kroz tekstove koje su o njegovom stvaralaštvu pripremile profesorice hrvatskog jezika Tijana Pavliček, Darija Benaković, Karolina Nadaždi Hideg, Anica Jukić i Anamarija Zulić, a čitaju ih učenici Gimnazije Vukovar – rekla je Miletić.

Kratke emisije o Matošu možete slušati na HRV-u radnim danima s početkom u 7.30 do 19. lipnja.

 

Pročitano 426 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI

Switch mode views:
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase