NAJNOVIJE
Obustavljen teretni promet na graničnim prijelazima ŠId i Batrovci

Jako nevrijeme koje je u subotu navečer pogodilo sjeverozapadnu Srbiju, posebice Srijem, uzrokovalo je otežanu opskrbu električnom energijom  i probleme u radu špediterskih službi na graničnim prijelazima s Hrvatskom, priopćeno je iz MUP-a RH.

(Nedjelja, 24 Rujan 2023 10:25)
Zbog loših vremenskih uvjeta otkazana sva nedjeljna događanja na Vukovarskom etno sajmu

Jaka kiša koja je jučer pala u Vukovaru poremetila je program 16.Vukovarskog etno sajma pa iako su organizatori drugog dana sajma uspjeli održati dvije manifestacije -Oktoberfest i Okusi Hrvatski u improviziranim uvjetima, odgođen je koncert Tihe Orlića koji je trebao biti održan u subotu uvečer na središnjem gradskom trgu. U međuvremenu su otkazani i svi događaji planirani za danas u okviru sajma.

(Nedjelja, 24 Rujan 2023 09:48)
Unatoč lošem vremenu, 16. Vukovarski etno sajam nastavljen Oktoberfestom i Okusima Hrvatske

Članovi Udruge Njemaca i Austrijanaca i Lionsa klub Vukovar s gostima iz Mađarske, Srbije, Češke, Bosne i Hercegovine i naše zemlje, organizirali su u okviru 16.Vukovarskog etno sajma šesti po redu  Vukovar Oktoberfest. Zbog kiše je prebačen u dvoranu OŠ Dragutin Tadijanović gdje je održan bogat klulturno-umejtnički program i degustacija piva.

(Subota, 23 Rujan 2023 17:28)
U Vukovaru održan Hod za MS

Članovi Društva multiple skleroze Vukovarsko-srijemske županije povodom Nacionalnog dana multiple skleroze 26. rujna i 20 godina rada i postojanja društva organizirali su u Vukovaru akciju pod nazivom Hod za MS, kako bi senzibilizirali javnost za ovu bolest i pomogli sprječavanju diskriminacije oboljelih. Akcijom koja je održana pod pokroviteljstvom Grada Vukovara i uz financijsku pomoć Fonda za obnovu i razvoj grada Vukovara ujedno je pružena podrška osobama s multiplom sklerozom.

(Subota, 23 Rujan 2023 16:47)
Odjel pedijatrije vukovarske bolnice slavi 60.rođendan

Povodom 60.godišnjice osnutka Odjela pedijatrije u Nacionalnoj memorijalnoj bolnici „Dr.Juraj Njavro” Vukovar održan je stručni skup Hrvatskog pedijatrijskog društva – Ogranak Osijek.

(Subota, 23 Rujan 2023 11:30)
Domovinski pokret: Kod SDSS-a ne postoji afrička svinjska kuga

U Vukovarsko – srijemskoj županiji, točnije u mjestu Pačetin, prevrnuo se jučer kamion sa svinjama. Ta vijest odjeknula je u medijima, a iz Domovinskog pokreta Vukovarsko-srijemske županije osvrnuli su se na taj događaj objavom na svojim društvenim mrežama te su ukazali na niz nelogičnosti u tom slučaju, ali i općenito u svemu vezanom uz afričku svinjsku kugu.

(Subota, 23 Rujan 2023 10:24)
Sportski dnevnik, 22.9.2023.

Sportski dnevnik, 22.9.2023.

Prva utakmica 9. kola SuperSport Hrvatske nogometne lige igra se danas u Osijeku gdje će Osijek ugostiti Varaždin. U SuperSport Prvoj nogometnoj ligi Vukovar 1991 odlazi u Zmijavce dok će Cibalija ugostiti Zrinski Osječko. Nogometaši Sloge iz Borova pobjednici su Kupa Nogometnog središta Vukovar. Više o tome poslušajte u Sportskom dnevniku.

(Petak, 22 Rujan 2023 17:40)
Valerija Lozančić

Valerija Lozančić

Petak, 22 Rujan 2023 16:05

U Svinjarevcima je obilježena 32. godišnjica teških stradanja branitelja i civila u Domovinskome ratu.

Petak, 22 Rujan 2023 18:20

U današnjoj emisiji Županijske minute poslušajte:

Župan Damir Dekanić na obilježavanju 32. godišnjice sjećanja na teška stradanja civila i branitelja Svinjarevaca te rođendanu Veleučilišta Lavoslava Ružičke

Vukovarsko-srijemska županija sufinancira kupovinu kuće ili stana mladima i mladim obiteljima

Preko 15 tisuća eura Županija je osigurala za škole folklora i tambure

Emisiju uređuje i vodi Valerija Lozančić.

Petak, 22 Rujan 2023 09:43

Počinje izgradnja i rekonstrukcija osječke zračne luke. Sporazum za izvođenje radova „Gradnja putničkog terminala Zračne luke Osijek“ potpisan je između Zračne luke Osijek d.o.o. i Zajednice gospodarskih subjekata – Projektgradnja plus d.o.o., Osijek-Koteks d.d. i Trames d.o.o.. Gradnja će trajati ovu i 2024. godinu, ukupna vrijednost ugovora je 9.059.450,02 eura (bez PDV-a), a ovom investicijom osigurat će se sigurnosno-prometni standardi i energetska učinkovitost te udovoljiti schengenskom režimu upravljanja granicama.

Petak, 22 Rujan 2023 09:10

Obnovljena je zgrada željezničkog kolodvora Osijek, a zgrada je za putnike otvorena 11. rujna 2023.. Renovacija 125 godina stare zgrade trajala je dvije i pol godine, a projekt vrijedan oko četiri milijuna eura provela je HŽ Infrastruktura.

Četvrtak, 21 Rujan 2023 11:21

U sklopu IX. Dana obrtništva u Vukovaru, Udruženje obrtnika Vukovar u partnerstvu s obrtnicima iz Vrgorca organiziralo je donaciju vukovarskim vrtićima – „Smoki za svu vrtićku djecu grada Vukovara“. Zdravi smoki mališanima su uručili u prostoru Dječjeg vrtića Vukovar 1 u Županijskoj ulici, a podjeli su uz vukovarske obrtnike nazočili i predstavnici Grada, zamjenik gradonačelnika Filip Sušac i pročelnik UO za obrazovanje, sport i branitelje Darko Dimić.

Srijeda, 20 Rujan 2023 17:30

U Osijeku prezentirane aktivnosti na suzbijanju širenja afričke svinjske kuge
Hoće li seljaci moći imati svinjokolju u svome dvorištu?
Obilježena 32. godišnjica stradanja vukovarskog heroja Luke Andrijanića
U Vukovaru se povećava odvojene prikupljanje otpada

Dnevnik uređuje i vodi Valerija Lozančić

 

Srijeda, 20 Rujan 2023 13:10

U organizaciji Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata Vukovar na Gradskom groblju u Slavonskom Brodu odavanjem počasti, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća obilježena je 32. godišnjica stradanja heroja obrane Vukovara Luke Andrijanića koji je poginuo na današnji dan, 20. rujna 1991. godine, samo tri dana prije svog 20. rođendana.

Srijeda, 20 Rujan 2023 10:03

Saborski zastupnik i predsjednik Hrvatskih suverenista Marijan Pavliček rekao je jučer u Saboru tijekom aktualnog prijepodneva da je reakcija Ministarstva poljoprivrede na pojavu afričke svinjske kuge bila neadekvatna.

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija