NAJNOVIJE
Dnevnik 2, petak, 14. 12. 2018.

Promovirano 227 studenata Veleučilišta Lavoslava Ružičke u Vukovaru  

Članovi moto kluba Golubica iz Vukovara djeci podijelili  preko 260 paketića

Objavljene preporučene mjere zaštite zdravlja starijih osoba zbog hladnoće

Dnvnik 2 uređuje i vodi Valerija Lozančić

(Petak, 14 Prosinac 2018 17:05)
U Vukovaru promovirano 227 studenata, među kojima po prvi puta i 33 diplomirana fizioterapeuta

U Hrvatskom domu Vukovar održana je 22. svečana promocija završenih stručnih prvostupnika i prvostupnica te 1. svečana promocija diplomiranih fizioterapeuta i fizioterapeutkinja Veleučilišta „Lavoslav Ružička“ u Vukovaru.

(Petak, 14 Prosinac 2018 15:05)
Motomrazovi po deveti put u Vukovaru

Članovi Motokluba Golubica iz Vukovara obradovali su mališane povodom predstojećih božićnih blagdana podijelivši preko 260 paketića djeci u vukovarskoj bolnici te u nekoliko udruga i škola, obučeni u djedove božićnjake. U središtu grada pak dijelili su slatkiše djeci i odraslima.

(Petak, 14 Prosinac 2018 13:50)
Trebaju li mladi izaći na izbore?

U Gradskoj knjižnici Vukovar održana je rasprava za mlade s tezom Trebaju li mladi izaći na izbore.

(Četvrtak, 13 Prosinac 2018 14:26)
Izložba božićnih jaslica

U predvorju Hrvatskoga doma Vukovar otvorena je izložba božićnih jaslica. Naime u okviru Vukovarskih adventskih svečanosti svake se godine sa školama izrađuju božićne čestitke i ukrasi.

(Četvrtak, 13 Prosinac 2018 13:50)
Podignuta optužnica protiv odgovornih za distribuciju zdravstveno neispravne vode

Općinsko državno odvjetništvo u Vukovaru je nakon prikupljenih brojnih iskaza mještana Komletinaca podignulo je optužnicu pred Općinskim sudom u Vukovaru protiv dvije odgovorne osobe (1964. i 1967.) i pravne osobe zbog počinjenja kaznenog djela protiv zdravlja ljudi proizvodnjom i stavljanjem u promet proizvoda štetnih za zdravlje.

(Četvrtak, 13 Prosinac 2018 09:38)
Mala retrospektivna izložba Zdravka Dvojkovića

U okviru 21. vukovarskih adventskih svečanosti u Mramornoj dvorani dvorca Eltz u Vukovaru otvorena je izložba slika Impresije Dunava i mora muzejskoga savjetnika u mirovini Zdravka Dvojkovića.

(Četvrtak, 13 Prosinac 2018 09:32)

Predstavljena knjiga Krvava istina

Knjiga Krvava istina doživjela je svoje treće izdanje Knjiga Krvava istina doživjela je svoje treće izdanje Foto: M.Đermadi

U Pastoralnome centru sv. Bono predstavljeno je treće izdanje knjige Krvava istina.

Potresno je to svjedočanstvo mještana Lovasa i Opatovca o stradanjima tijekom Domovinskoga rata nakon okupacije tih mjesta od strane tadašnje JNA i srpskih paravojnih postrojba.

Ovo je treće izdanje  knjige koja je prvi puta izašla iz tiska 2004. godine nakon čega je izašlo dopunjeno izdanje 2007. a ovo treće izdanje nosi simbolički naslov Novome životu ususret, kazao je urednik knjige Stjepan Pančić.

O strahotama kroz koje je prošao zajedno sa svojim sumještanima u Lovasu govorio je zamjenik načelnice Općine Lovas Ivan Mujić koji je jedan od 13-orice preživjelih u minskome polju u koje su bili utjerani, a potom im je pucano u leđa.

U Lovasu  i Opatovcu je tijekom okupacije stradalo 90 mještana, Hrvata, Mađara i drugih nesrpskih mještana.

Iako je za dvanaest osoba donesena nepravomoćna presuda za zločine  počinjene u tim mjestima dalje od toga, nažalost, nije učinjeno i to će zauvijek ostati otvorena rana  u duši preživjelih jer im do sada pravda nije pružila zadovoljštinu kažnjavajući zločince, zaključio je rednik knjige Stjepan Pančić.

Moderator promocije bio je Vedran Vuleta.

Pročitano 179 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI

Mirjana Đermadi

mirjana.djermadi@hrv.hr

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija