NAJNOVIJE
Plenković zatražio županovu ostavku

HDZ je najoštrije osudio ponašanje svog člana, vukovarsko-srijemskog župana Damira Dekanića koji je pod utjecajem alkohola izazvao prometnu nesreću. Predsjednik stranke Andrej Plenković razgovarao je s njim i zatražio da podnese ostavku, priopćeno je iz stranke.

(Četvrtak, 20 Lipanj 2024 13:35)
Biciklistička karavana krenula iz Vukovara prema Ljubljani

Na Trgu Republike Hrvatske u Vukovaru održan je kulturni program u povodu jubilarne 20. biciklističke karavane Put prijateljstva Vukovar–Ljubljana koja se održava u organizaciji Hrvatskog društva Ljubljana.

(Četvrtak, 20 Lipanj 2024 08:28)
Sušac: Pripremo se za osnivanje glazbene škole

U Gradskoj vijećnici u Vukovaru zamjenik gradonačelnika Filip Sušac primio je polaznike Glazbenih odjela i Odjela suvremenog plesa Osnovne škole Dragutina Tadijanovića.

(Četvrtak, 20 Lipanj 2024 08:23)
Hrvatska - Albanija 2:2

U drugoj utakmici grupne faze Europskog prvenstva Hrvatsa i Albanija odigrale su 2:2. Povela je Albanija golom Qazima Lacija u 11. minuti, a izjednačio je Andrej Kramarić u 74. minuti na dodavanje Ante Budimira. Samo dvije minute kasnije nakon akcije Budimira i Luke Sučića albanski branič Klaus Gjasula je postigao autogol. U 95. minuti isti igrač postiže gol za izjednjačenje. U posljednjoj utakmikci grupne faze Hrvatska u ponedjeljak igra s Italijom

(Četvrtak, 20 Lipanj 2024 07:58)
Održana promocija knjige Sandre Paović "Volim život"

U zagrebačkoj Laubi održana je promocija knjige Sandra Paović „Volim život“ autora Željka Žutelije. Knjiga u kojoj Sandra iskreno priča o svojem djetinjstvu, sportskim uspjesima, progonstvu iz ratom razorenog rodnog Vukovara i prometnoj nesreći koja je obilježila i promijenila njezin život. Ovom knjigom Sandra želi prenijeti svoje životno i sportsko iskustvo - osobito mlađim naraštajima, ali i ljudima zrele dobi – kako bih ih ohrabrila u ostvarenju njihovih životnih ciljeva i svladavanju vlastitih tegoba i nedoumica. Želi ih potaknuti da u sebi otkrivaju i osnažuju najbolji dio sebe i nepokolebljivo teže ostvarenju svojih ciljeva. Svojim dolaskom predstavljanje su podržali mnogi cijenjeni uzvanici i prijatelji; Tomislav Paškvalin, povjerenik predsjednika Republike Hrvatske za sport, Martina Bienenfeld, direktorica TZ grada Zagreba, Tanja Ališić, viša stručna savjetnica za posebne programe sporta grada Zagreba, sportaši Ivica Kostelić, Ana Sršen, Zoran Primorac, Dubravko Šimenc te mnogi drugi uvaženi i dragi gosti, a uzvanicima se video porukom javio i Gost iznenađenja. Iako je jako želio da bude nazočan na promociji, Sandrin prijatelj i naš veliki tenisač Marin Čilić zbog sportskih obveza nije mogao biti u Laubi, ali nije propustio priliku da se gostima obrati video porukom.

(Četvrtak, 20 Lipanj 2024 07:57)
U prometnoj nesreći u Vinkovcima sudjelovala 4 vozila

Policijska uprava Vukovarsko-srijemska izvijestila je da je jučer u 21,26 sati zaprimljena dojava da se u Vinkovcima na državnoj cesti D-46 (južna obilaznica) dogodila prometna nesreća u kojoj su sudjelovala četiri vozila. Jedan od sudionika nesreće, župan Vukovarsko-srijemske županije, upravljao je osobnim automobilom vinkovačkih registracijskih oznaka pod utjecajem alkohola u organizmu od 0,84 g/kg. Također, 29-godišnjem vozaču u drugom osobnom automobilu vinkovačkih registracijskih oznaka, koji je sudjelovao u ovoj nesreći, utvrđena je koncentracija alkohola u organizmu od 2,12 g/kg. Nekoliko je osoba zatražilo liječničku pomoć u OŽB Vinkovci.

(Četvrtak, 20 Lipanj 2024 07:53)
U vukovarskoj OŠ Nikole Andrića održan preventivni program o pravima djece „Mogu, hoću, znam“

U dvorištu Osnovne škole Nikole Andrića u Vukovaru, Ravnateljstvo policije, uz potporu Policijske uprave vukovarsko-srijemske i Policijske uprave brodsko-posavske, provelo je preventivni program naziva „MOGU, HOĆU, ZNAM“ s ciljem sprječavanja kriminaliteta na štetu djece i povećanja njihove sigurnosti u prometu jer djeca kao najranjivija skupina društva trebaju posebnu zaštitu.

(Srijeda, 19 Lipanj 2024 13:01)
Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58

Petak, 02 Prosinac 2022 13:52

Grad Vukovar proglašen je najboljim gradom u Republici Hrvatskoj u konkurenciji velikih gradova i gradova sjedišta županija u kategoriji „Obrazovanje, mladi, demografija i socijalna politika“.

Petak, 02 Prosinac 2022 11:43

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod spomenika u središtu Otoka, obilježena je 31. godišnjica pogibije pripadnika Prvog samostalnog zrakoplovnog voda Osijek.

Četvrtak, 01 Prosinac 2022 13:07

Za dodjelu potpora u poljoprivredi i ruralnom razvoju Osječko-baranjska županija u svom je proračunu za 2022. godinu osigurala ukupno 3.990.090,00 kuna.

Četvrtak, 01 Prosinac 2022 11:59

Povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom i dana volontera, Udruga za osobe s intelektualnim oštećenjem „Golubica“ Vukovar organizirala je 9. VUFIS – Vukovarski festival igre i smijeha, koji je održan u Hrvatskom domu Vukovaru, pod pokroviteljstvom Vukovarsko-srijemske županije i Grada Vukovara.

Četvrtak, 01 Prosinac 2022 06:19

U Vukovar stigle dvije godišnje nagrade Simply the best 2022.

Osječki proračun za 2023. težak 128,3 milijuna eura.

U Bogdanovcima u tijeku radovi na kanalizacijskoj mreži

Bosančić primio ultramaratonca Matezovića

Dnevnik 1 HRV-a, uređuje i vodi Jasenka Vrdoljak.

 

Srijeda, 30 Studeni 2022 17:31

U Vukovar stigle dvije godišnje nagrade Simply the best 2022.

 Osječki proračun za 2023. težak 128,3 milijuna eura.

U Bogdanovcima u tijeku radovi na kanalizacijskoj mreži

Bosančić primio ultramaratonca Matezovića

Dnevnik 2 HRV-a, uređuje i vodi, Jasenka Vrdoljak

Srijeda, 30 Studeni 2022 09:44

Ministarstvo poljoprivrede je izvijestilo da je u e-savjetovanja uputilo prijedlog programa potpore za ublažavanje štete od suše u ovoj godini, vrijedan 100 milijuna kuna, a potpora će se moći dobiti za štete na prinosima kukuruza, soje, suncokreta, šećerne repe, duhana, voća i povrća.

Srijeda, 30 Studeni 2022 07:26

Na svečanosti otvorenja 23. Međunarodne poslovno – turističke burze PUT u Velikoj Gorici su dodijeljene godišnje nagrade “Simply the Best 2022.”.

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija