NAJNOVIJE
U srijedu izlazimo na birališta

Hrvatska u srijedu bira 11. saziv Hrvatskog sabora.

(Utorak, 16 Travanj 2024 14:28)
Policija oduzela 1.148 automobila nesavjesnim vozačima

Temeljem Zakona o sigurnosti prometa na cestama policija je prošle godine nesavjesnim vozačima privremeno zaplijenila 1.148, a odlukom nadležnog suda trajno je oduzeto njih 215.

(Utorak, 16 Travanj 2024 14:25)
Otkriveni provalnici u kuću u Oroliku

Temeljem prijave 63-godišnjakinje o otuđenju alata i drugih predmeta iz obiteljske kuće u Oroliku policijski službenici Policijske postaje Vinkovci su proveli kriminalističko istraživanje nad 18-godišnjakom i maloljetnikom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Teška krađa.

(Utorak, 16 Travanj 2024 14:24)
Za razvoj cikloturizma Vukovarsko-srijemska županija poduzetnicima dala novih 10.000 eura

Vukovarsko-srijemska županija osigurala je 10.000 eura za dodjelu bespovratnih potpora za ulaganja u dodatnu ponudu smještajnih objekata na području županije. Potpora je dana u okviru projekta Razvoj aktivnog turizma Vukovarsko-srijemske županije s ciljem razvoja cikloturizma i može se koristiti za kupovinu bicikala i biciklističke opreme, a dobilo ju je 20 korisnika u iznosu od 500 eura.

(Utorak, 16 Travanj 2024 13:12)
Župan Damir Dekanić primio je mlade nogometaše NK „Radnički” Županja

Župan Vukovarsko-srijemski Damir Dekanić primio je u velikoj županijskoj vijećnici u Vinkovcima nogometaše Radničkog iz Županje godište 2015. Oni su na međunarodnom turniru u Umagu osvojili 7. mjesto u konkurenciji 64 ekipa. U razigravanju od 5. do 7. mjesta igrali su protiv nogometnog giganta Barcelone i uspjeli izboriti neriješen rezultat, a Barcelona je slavila tek nakon penala. Prije utakmice s Barcelonom, u četvrtfinalu Radnički je igrao protiv splitskog Hajduka i slavio s 2:1, a u osmini finala Županjci su pobijedili slovenskog prvoligaša Muru s 4:0.

(Utorak, 16 Travanj 2024 13:00)
Otvaranjem birališta u Australiji počeli izbori za Hrvatski sabor

Otvaranjem tri od četiri biračka mjesta u Australiji, u ponedjeljak u 23 sata po hrvatskom vremenu, počeli su izbori za 11. saziv Hrvatskoga sabora koji se u inozemstvu održavaju dva, a u Hrvatskoj jedan dan, u srijedu, 17. travnja.

(Utorak, 16 Travanj 2024 10:09)
Danas i sutra izborna šutnja

Nakon mjeseci neslužbene i 16 i pol dana službene promidžbe u kojoj su političke stranke i kandidati uvjeravali birače da baš njima trebaju dati 'ulaznicu' za Hrvatski sabor na izborima u srijedu, 17. travnja, u Hrvatskoj je u ponoć nastupila dvodnevna izborna šutnja.

(Utorak, 16 Travanj 2024 10:07)
Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58

9. VUFIS – Vukovarski festival igre i smijeha

  • Četvrtak, Pro 01 2022
  • Piše: 
9. VUFIS – Vukovarski festival igre i smijeha Foto: HRV/ Jasenka Vrdoljak

Povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom i dana volontera, Udruga za osobe s intelektualnim oštećenjem „Golubica“ Vukovar organizirala je 9. VUFIS – Vukovarski festival igre i smijeha, koji je održan u Hrvatskom domu Vukovaru, pod pokroviteljstvom Vukovarsko-srijemske županije i Grada Vukovara.

Na festivalu je sudjelovalo oko 150 članova i korisnika iz 8 udruga i ustanova sa područja Vukovarsko-srijemske županije: Udruge za osobe s intelektualnim oštećenjem „Golubica“ Vukovar, udruge „Vukovarski leptirići“ Vukovar, OŠ Josipa Matoša Vukovar, udruge „Zvjezdice“ iz Gunje, Dječjeg doma „Sveta Ana“ Vinkovci, Cjelodnevni boravak za osobe s intelektualnim i mentalnim oštećenjem GDCK Županja, Društvo za pomoć osobama s invaliditetom „Golubovi” Županja i Centra za rehabilitaciju „Mala Terezija“ Vinkovci. Oni su se predstavili s dramskim i glazbeno – plesnim nastupima, dok je udruga „Tko se boji sutra još?” na izložbenom štandu predstavila svoj sajam stvaralaštva.

- Važno nam je da održavanjem ove manifestacije, osobe s intelektualnim oštećenjem sva svoja znanja i sposobnosti imaju prilike pokazati svim članovima lokalne zajednice.  Ovime su dobili mogućnost predstaviti svoj rad, pokazati što su oni to naučili tijekom godine, što oni to mogu i znaju te su pokazali da su i osobe s intelektualnim oštećenjem ravnopravni članovi u našoj zajednici  – izjavila je Ivana Azenić Dubravčić, predsjednica vukovarske Udruge.

 Ovogodišnji VUFIS je otvorio Ozren Catela, predsjednik Hrvatskog saveza udruga osoba s intelektualnim teškoćama.

Želja organizatora je ovakvim susretima doprinijeti zajednici promovirajući volonterski rad, poticati socijalizaciju i integraciju korisnika u susjedstvo i lokalnu zajednicu te poboljšati suradnju i razmjenu iskustava sa srodnim udrugama i ustanovama na razini Vukovarsko-srijemske županije.

Svojom nazočnošću podršku projektu su dali pročelnica ureda gradonačelnika Grada Vukovara Ivana Mujkić, i zamjenica pročelnika UO za zdravstvo i socijalnu skrb Vukovarsko-srijemske županije Andrijana Dujmić, te brojni ravnatelji i predstavnici organizacija, ustanova i udruga sa područja grada Vukovara. Festival su otvorili korisnici Udruge za osobe s intelektualnim oštećenjem „Golubica“ Vukovar.

 

 

Pročitano 497 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija