NAJNOVIJE
Na odlagalištu Petrovačka dola pronađena nova masovna grobnica

U Vukovaru, na odlagalištu komunalnog otpada Petrovačka dola, pronađena je još jedna masovna grobnica, a prema prvim informacijama, riječ je o najmanje deset posmrtnih ostataka. Potvrđeno je da je riječ o posmrtnim ostacima koji potječu iz vremena Domovinskoga rada. Također, sa sigurnošću se zna da je riječ o sekundarnoj lokaciji masovne grobnice, a posmrtni ostatci su na sekundarnu lokaciju premješteni iz primarne grobnice, koja se nalazila na močvarnom tlu.

(Ponedjeljak, 24 Lipanj 2024 15:02)
U Vinkovcima na 14 lokacija postavljaju sjenice za odmor i druženje građana

Nakon što je u ožujku ove godine u Vinkovcima posađeno 280 mladih stabala, projekt Zelene oaze ušao je u svoju završnu fazu, a ovih dana je na 14 lokacija u tom gradu započela izgradnja sjenica za odmor i druženje, priopćeno je iz vinkovačke gradske uprave.

(Ponedjeljak, 24 Lipanj 2024 14:40)
Tijekom vikenda izbili požari u Bogdanovcima, Otoku, Marincima, Županji, Rajevu Selu, Vukovaru i autocesti prema Lipovcu

U petak, 21. lipnja oko 10,45 sati izbio je požar na poljoprivrednoj površini na području Bogdanovaca. Očevidom je utvrđeno kako je uslijed mehaničkog oštećenja na spojnici dalekovoda, električni vodič puknuo i pao na obradivu površinu pšenice, gdje je izboj električne energije iz vodiča uzrokovao požar. Požarom je zahvaćena obradiva površina oko 17 hektara, koja je u vlasništvu više osoba. U požaru nitko nije ozlijeđen, a materijalna šteta će biti naknadno utvrđena, javljaju iz vukovarsko-srijemske policije.

(Ponedjeljak, 24 Lipanj 2024 14:27)
Policija upozorava građane na potrebu da zaštite svoju imovinu

Tijekom noći 20./21. lipnja, na odmorištu autoceste A3 Zagreb-Lipovac, iz parkiranog kamperskog vozila je otuđena torbica 68-godišnje državljanke Njemačke u kojoj se nalazio novac, bankovne kartice, mobitel i osobni dokumenti, priopćeno je iz Policijske uprave vukovarsko-srijemske. Ukupna materijalna šteta iznosi nekoliko tisuća eura. U popodnevnim satima 21. lipnja, iz nezaključanog ormarića u prostoru bazena u Vukovaru, 17-godišnjaku su otuđene tenisice, čime je pričinjena materijalna šteta u iznosu od oko 100 eura.Policija traga za počiniteljima protiv kojih će nadležnom državnom odvjetništvu podnijeti kaznenu prijavu za kazneno djelo krađe.

(Ponedjeljak, 24 Lipanj 2024 14:15)
Svakoga utorka u srpnju i kolovozu Grad Vukovar za umirovljenike organizira izlete u Bizovačke toplice

I ove će godine Grad Vukovar omogućiti umirovljenicima izlete u Bizovačke toplice, financirajući troškove prijevoza i sufinancirajući dio ulaznice. Više o tome rečeno je na konferenciji za medije vukovarskoga gradonačelnika Ivana Penave.

(Ponedjeljak, 24 Lipanj 2024 12:57)
Započeo državni stručni skup pod nazivom Uništena i nestala kulturna baština u Domovinskom ratu

U Državnom arhivu u Vukovaru je započeo državni stručni skup po nazivom Uništena i nestala kulturna baština u Domovinskom ratu. Organizator je Agencija za odgoj i obrazovanje a namijenjen je nastavnica i profesorima povijesti s područja Slavonije i Baranje. Stručni skup su otvorili Hrvoje Knežević, viši savjetnik za povijest u Agenciji za odgoj i obrazovanje i Darija Kurtić v.d. ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje. Danas su teme predavanja Javno i privatno arhivsko gradivo o uništenoj i oštećenoj, otuđenoj i nestaloj kulturnoj baštini na području VSŽ, Dokumenti na udaru ratnog uništenja, iskustva državnog arhiva u Osijeku, Važnost baštine u čuvanju memorije grada, Vukovar – od sjene ratnih razaranja do svjetla obnove.

(Ponedjeljak, 24 Lipanj 2024 10:04)
Ministar poljoprivrede Dabro sudjelovao u žetvi na području Bošnjaka

Proces žetve, dorada sjemena žitarica i mahunarki, mehanizacija na polju i drugi sastavni dijelovi svake žetve, teme su s kojima se iz prve ruke, na polju u Bošnjacima, upoznao potpredsjednik Vlade RH i ministar poljoprivrede Josip Dabro. Dio je to njegovih nastojanja kako je najavio, preuzimajući dužnost ministra, da se kao novi ministar poljoprivrede upozna s problemima i izazovima na koje nailaze poljoprivredni proizvođači. Iz Bošnjaka je poručio da Ministarstvo poljoprivrede treba biti u službi poljoprivrede i u kontinuiranom dijalogu s predstavnicima poljoprivrednih proizvođača kao i da se ovakvim izlascima na teren može brže uspostaviti dijalog te iznaći kvalitetna rješenja za najbolje moguće ishode svih sudionika u sektoru.

(Ponedjeljak, 24 Lipanj 2024 10:02)
Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58

Petak, 02 Prosinac 2022 13:52

Grad Vukovar proglašen je najboljim gradom u Republici Hrvatskoj u konkurenciji velikih gradova i gradova sjedišta županija u kategoriji „Obrazovanje, mladi, demografija i socijalna politika“.

Petak, 02 Prosinac 2022 11:43

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod spomenika u središtu Otoka, obilježena je 31. godišnjica pogibije pripadnika Prvog samostalnog zrakoplovnog voda Osijek.

Četvrtak, 01 Prosinac 2022 13:07

Za dodjelu potpora u poljoprivredi i ruralnom razvoju Osječko-baranjska županija u svom je proračunu za 2022. godinu osigurala ukupno 3.990.090,00 kuna.

Četvrtak, 01 Prosinac 2022 11:59

Povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom i dana volontera, Udruga za osobe s intelektualnim oštećenjem „Golubica“ Vukovar organizirala je 9. VUFIS – Vukovarski festival igre i smijeha, koji je održan u Hrvatskom domu Vukovaru, pod pokroviteljstvom Vukovarsko-srijemske županije i Grada Vukovara.

Četvrtak, 01 Prosinac 2022 06:19

U Vukovar stigle dvije godišnje nagrade Simply the best 2022.

Osječki proračun za 2023. težak 128,3 milijuna eura.

U Bogdanovcima u tijeku radovi na kanalizacijskoj mreži

Bosančić primio ultramaratonca Matezovića

Dnevnik 1 HRV-a, uređuje i vodi Jasenka Vrdoljak.

 

Srijeda, 30 Studeni 2022 17:31

U Vukovar stigle dvije godišnje nagrade Simply the best 2022.

 Osječki proračun za 2023. težak 128,3 milijuna eura.

U Bogdanovcima u tijeku radovi na kanalizacijskoj mreži

Bosančić primio ultramaratonca Matezovića

Dnevnik 2 HRV-a, uređuje i vodi, Jasenka Vrdoljak

Srijeda, 30 Studeni 2022 09:44

Ministarstvo poljoprivrede je izvijestilo da je u e-savjetovanja uputilo prijedlog programa potpore za ublažavanje štete od suše u ovoj godini, vrijedan 100 milijuna kuna, a potpora će se moći dobiti za štete na prinosima kukuruza, soje, suncokreta, šećerne repe, duhana, voća i povrća.

Srijeda, 30 Studeni 2022 07:26

Na svečanosti otvorenja 23. Međunarodne poslovno – turističke burze PUT u Velikoj Gorici su dodijeljene godišnje nagrade “Simply the Best 2022.”.

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija