Grad Vukovar organizira besplatno ljetovanje za 500 učenika

Arhiva Arhiva Foto: HRV

I ove godine u organizaciji Grada Vukovara čak 500 djece, osnovnoškolaca i srednjoškolaca, besplatno će ljetovati na moru.

26 učenika sedmih i osmih razreda osnovnih škola s vrhunskim rezultatima postignutim na natjecanjima u protekloj školskoj godini imalo priliku uživati u krstarenju Jadranskim morem, a uspješno je završeno i sedmodnevno ljetovanje na Korčuli-Lumbardi, djece iz braniteljskih i/ili socijalno ugroženih obitelji.

Pod motom „Radost nam stvara ugostiti djecu Vukovara“ u Tučepima je organiziran doček i smještaj 50 djece iz Vukovara, u suradnji s Franjevačkim samostanom iz Vukovara. Prošlog su tjedna izvršene predbilježbe za ljetovanja u organizaciji Grada Vukovara i Primorsko-goranske županije u Velom Lošinju.

Popunjeni su svi termini za ljetovanje u Velom Lošinju (09. srpnja – 16. srpnja 2016.; 16. srpnja – 23. srpnja 2016.; 23. srpnja – 30. srpnja 2016.). U svakom terminu osiguran je smještaj za 50 osoba. Grad Vukovar ove je godine proširio ponudu ljetovanja i za učenike starijih uzrasta. Naime, ove godine, po prvi put i vukovarski srednjoškolci imaju priliku uživati na moru, a za njih je predviđen termin od 9. srpnja do 16. srpnja 2016. godine.

Također, popunjena su sva mjesta za ljetovanje u odmaralištu „Vladimir Nazor“ u Crikvenici u razdoblju od 13. srpnja do 20. srpnja 2016. godine za ukupno 75 djece i voditelja. Ljetovanje za djecu obuhvaća punu pansionsku uslugu s tri glavna i jednim međuobrokom, 24 satni stručni pedagoški rad i nadzor stručnih suradnika.

Grad Vukovar financijski podupire i ljetovanje djece s poteškoćama u razvoju – učenika OŠ Josipa Matoša koji i ove godine ljetuju 10 dana u Supetru na otoku Braču u razdoblju od 24. lipnja do 04. srpnja 2016.

Ove se godine prvi put organizira ljetovanje za srednjoškolce ugostiteljskog smjera i to u gradu Kaštelu, a zahvaljujući suradnji i prijateljstvu braniteljskih udruga: Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata grada Vukovara i Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata grada Kaštela. Učenici će biti smješteni u Studentskom centru Kaštel i, osim uživanja u moru, stjecat će nove vještine u svojoj struci.

Sportske igre mladih nagrađuju mini ljetovanjem vukovarske mališane – sportaše koji su postigli odlične rezultate u sklopu Mjeseca sporta, koji je ove godine organiziran po prvi put u Gradu Vukovaru. Odaziv je bio izniman te je mnoštvo i pobjednika različitih disciplina. Boravak u Splitu planiran je u razdoblju od 10. srpnja do 1. kolovoza 2016. godine, kada će biti organizirane i finalne utakmice, a pobjednici će imati priliku sudjelovati i u međunarodnim natjecanjima.

Grad Vukovar zahvaljuje svima na ukazanom povjerenju i djeci želi ugodne i nezaboravne trenutke na ljetovanju.

Pročitano 1839 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Switch mode views:
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase