Održan seminar o radu na otvorenom u uvjetima visokih temperatura

Seminar je održan u Vinkovcima Seminar je održan u Vinkovcima Foto: HRV

U organizaciji Društva integralne zaštite županije Vukovarsko – srijemske u Vinkovcima je za poslodavce, radnike, pravne službe, stručnjake zaštite na radu, sindikalne povjerenike, povjerenike radnika, kao i za ostale zainteresirane osobe održano stručno-edukativno predavanje na temu "Rad na otvorenom u uvjetima visokih temperatura".

O radu na otvorenom u uvjetima visokih temperatura s aspekta pravne sigurnosti govorio je Zlatko Šarić naglasivši kako je zakonom propisano da je poslodavac dužan radniku koji radi u takvim uvjetima sigurati siguran rad, odnosno trebao bi im osigurati prostoriju za povremeno hlađenje, dodavši da iako nije dosta toga propisano u pisanim dokumetima mogu se koristiti i priznata pravila zaštite na radu.

O učincima rada na otvorenom u uvjetima visokih temperatura sa zdravstvenog aspekta predavanje je održala dr. Karmen Bradvica.

U drugom dijelu seminara održana je radionica na kojoj su sudionici na mogućim primjerima iz prakse imali mogućnost primijeniti stečeno znanje iz prethodnih prezentacija.

Pročitano 1057 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Switch mode views:
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase