Financijsko izvješće nije usvojeno, SDSS napustio sjednicu

Glasovanju je prethodila dugotrajna rasprava o nedostatcima u izvješću Glasovanju je prethodila dugotrajna rasprava o nedostatcima u izvješću Milan Paun

Mirjana Oreščanin nova je vukovarska gradska vijećnica pa je položila prisegu na početku sjednice Gradskoga vijeća.

Zamijenila je stranačkoga kolegu Miroslava Mikerevića iz SDSS-a koji se povukao iz osobnih razloga.

 

SDP je prije sjednice zatražio dopunu dnevnoga reda kako bi vijećnici raspravljali o odluci gradonačelnika Ivana Penave da na prijedlog Upravnoga vijeća izabere novu ravnateljicu Gradske knjižnice Vukovar. SDP i HNS smatraju da je ta odluka nije u ingerenciji gradonačelnika, nego Gradskoga vijeća s čime se većina vijećnika nije složila pa prijedlog nije usvojen jer je dobio svega 5 glasova vijećnika tih stranaka.

Vijećnici su većinom glasova dodijelili novčana sredstava trima udrugama iz područja kulture, jednoglasno prihvatili financijsko izvješće Dječjega vrtića Vukovar 1 dok isto izvješće Dječjega vrtića Vukovar 2 nije prihvaćeno. Za izvješće je glasovalo 8 vijećnika SDSS-a, SDP-a i HNS-a, protiv je bilo dvoje vijećnika HKS-a i vijećnik SNS dok su vijećnici HDZ-a, HDSSB-a i BM-a Stranke rada i solidarnosti bili suzdržani.

Nakon glasovanja vijećnici SDSS-a napustili su sjednicu nezadovoljni, kako su rekli, nejednakim odnosom prema gradskim tvrtkama.

U nastavku sjednice vijećnici su usvojili odluke kojima se omogućava korištenje usluga i prostora Poduzetničkoga inkubatora, dali suglasnost na program rada Povjerenstva za ravnopravnost spolova te usvojili više odluka vezanih za sustav Civilne zaštite.

Pročitano 2056 puta
Ocijeni sadržaj
(2 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Switch mode views:
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase