Tvrtka Filir donirat će mjesečno 20.000 kuna vukovarskoj Pučkoj kuhinji

Velikodušnost na djelu Velikodušnost na djelu Foto: Valerija Lozančić

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava potpisao je s vlasnicima tvrtke Filir d.o.o. Juricom Lovrinčevićem i Mariom Radićem Ugovor o donaciji kojim se obvezuju mjesečno donirati 20.000 kuna za rad Pučke kuhinje u Vukovaru.

Gradonačelnik Penava zahvalio se vlasnicima tvrtke na donaciji istaknuvši kako su na taj način pomogli i Gradu Vukovaru i njegovim stanovnicima u teškoj socijalnoj situaciji. -Izuzetno sam sretan zbog podrške privatne tvrtke Vukovaru i njegovim socijalno ugroženim stanovnicima, a nadam se da će takvih primjera biti još, rekao je Penava.

Tvrka „Filir“ poznata je po proizvodnji grickalica „Bobi“, prisutna je u Vukovaru 15 godina, a zapošljava 50 radnika. -Grad Vukovar nam je puno dao i stoga smo i mi osjetili potrebu da mu se odužimo. Već nekoliko puta dolazili smo s inicijativom da se napokon otvori pučka kuhinja. Nevjerojatno nam je da postoje ljudi koji nemaju što jesti i cilj nam je da u Vukovaru više ne bude gladnih ljudi, rekao je vlasnik tvrtke Jurica Lovrinčević.

Pučka kuhinja počela je s radom 07. srpnja i trenutno njene usluge koristi 55 korisnika. Nakon dvomjesečnog rada Grad Vukovar pokrenuo je proceduru za povećanje korisnika za još njih 20, a i Caritas najavljuje mogućnost primanja novih korisnika.

Nakon potpisivanja ugovora gradonačelnik i donatori susreli su se pred Pučkom kuhinjom i s predstavnicima Caritasa Đakovačko-osječke nadbiskupije. Ravnatelj Caritasa vukovarskog dekanata fra Vjenceslav Janjić pozvao je sve koji mogu da pomognu potrebitima.

Pročitano 1555 puta
Ocijeni sadržaj
(2 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Switch mode views:
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase