Ispiši ovu stranicu

Stožer: "Kolona sjećanja uvijek će biti samo jedna"

Stožer o Koloni sjećanja Stožer o Koloni sjećanja Foto: Valerija Lozančić

Stožer za obranu hrvatskog Vukovara  neće 18. studenoga ulaziti u krug bolnice tijekom komemorativnog programa prigodom obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine, rečeno je na konferenciji za novinare održanoj u Vukovaru.

Članica Stožera Snježana Patko pročitala je proglas  u kojem kaže kako oni koji 364 dana u godini napadaju žrtvu Vukovara protuzakonitim simbolima, sabotiraju saborski dijalog o prijeporu i izbjegavaju odluke Ustavnog suda su peta kolona unutar kolone.  - Oni su  prošle godine odustali od Kolone sjećanja i iskazivanja pijeteta žrtvi Vukovara i Hrvatske, oni su odustali od svog, hrvatskog naroda i hrvatskih branitelja, oni svoje sramotno odustajanje proglašavaju incidentom za kojeg krive druge, oni traže da živa žrtva zašuti kako bi samo toga dana mogli, pred TV kamerama, iskazati pijetet po službenoj dužnosti. Odustali su tada od kolone i „vukovarske“ Hrvatske! Stoga živa žrtva Vukovara i Hrvatske neće ulaziti u krug bolnice, a svakome je na izbor i savjest, stoji u proglasu.   

 

Predsjednik Stožera Tomislav Josić rekao je kako su  tijekom rata prolazili niz kolona u kojima su bili zlostavljani, mučeni i ponižavani, a sada mu se čini da oni koji nikada nisu bili u tim kolonama, koji budu u krugu bolnice, osjećaju veći pijetet, veću bol i tugu od svih ostalih. Pozvao je sve političare da se toga dana ponašaju kao i svi ostali obični građani.

Dragutin Glasnović, član Stožera, zamolio je novinare da ne daju medijski prostor niti vladajućima, a niti oporbi, već da u koloni uzimaju izjave od stradalnika Domovinskog rata i članova njihovih obitelji jer oni najbolje znaju što se u ratu događalo.

Pročitano 1687 puta
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić