Za sustav vodoopskrbe i odvodnje 712 milijuna kuna

Radovi bi trebali biti završeni do 2017. godine Radovi bi trebali biti završeni do 2017. godine Milan Paun

Ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina i generalni direktor Hrvatskih voda Ivica Plišić potpisali su u Vukovaru s gradonačelnicima Vukovara, Županje i Čakovca te predstavnicima komunalnih tvrtki ugovore o sufinanciranju i dodjeli bespovratnih sredstava za infrastrukturne projekte iz područja voda za aglomeracije Vukovar, Čakovec i Županja.

 

Projekti vrijede oko 712 milijuna kuna, a Europska Unija sufinancira ih više od 70 posto. Projekti su ostvareni u okviru Operativnoga programa zaštite okoliša 2007. - 2013. i cilj im je povećati broj kućanstava priključenih na vodovod i kanalizaciju.

Potpisivanju je bio nazočan i potpredsjednik Vlade i ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske Unije Branko Grčić koji je rekao da je Hrvatska proteklih šest godina za sufinanciranje projekata zaštite okoliša dobila od Europske Unije 2,1 milijardu kuna, a za iduće sedmogodišnje razdoblje predviđeno je osam milijardi eura.

Vrijednost je projekta za Grad Vukovar 361 milijun kuna, a na sustav vodoopskrbe i odvodnje bit će priključene i općine Borovo, Bogdanovci i Trpinja.

Pročitano 1610 puta
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Switch mode views:
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase