NAJNOVIJE
Potvrđena optužnica protiv osječkog policajca za ubojstvo Mihaele Berak

Optužno vijeće osječkog Županijskog suda potvrdilo je optužnicu županijskog državnog odvjetništva protiv 28-godišnjeg policajca Marka Smažila zbog ubojstva osječke studentice Mihaele Berak, u rujnu prošle godine - izvijestilo je tužiteljstvo u četvrtak.

Ne navodeći identitete okrivljenika i žrtve tužiteljstvo je izvijestilo kako je optužnicu protiv suspendiranog policajca podiglo u ožujku ove godine, zbog sumnje da je 21-godišnju žrtvu ubio hitcem iz službenog pištolja.

Nakon provedene istrage tužiteljstvo je teretilo Smažila da je 20. rujna 2023. oko 22 sata, u Osijeku, u nakani da ubije 21-godišnju Mihaelu Berak, iz službenog pištolja ispalio hitac i pritom joj zadao tešku i po život opasnu tjelesnu ozljedu uslijed koje je žrtva umrla na mjestu događaja.

 

(Petak, 17 Svibanj 2024 08:17)
U Sabor dostavljen popis novih ministara i program nove Vlade

Mandatar i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković u četvrtak navečer dostavio je Hrvatskom saboru popis ministara i program nove Vlade o kojima će danas raspravljati i glasati saborski zastupnici.

(Petak, 17 Svibanj 2024 07:59)
Sabor: Za potpredsjednike izabrani Reiner, Penava i Radin

Hrvatski sabor u četvrtak je izabrao tri od ukupno pet svojih potpredsjednika, one iz redova parlamentarne većine, Željka Reinera (HDZ), Ivana Penavu (DP) i Furia Radina (talijanska nacionalna manjina) - prenosi HINA. 

Za Reinera kao potpredsjednika Sabora glasala su 143 zastupnika, a protiv je bio samo zastupnik stranke Pravo i pravda Dražan Dizdar.

Za Penavu kao potpredsjednika Sabora ruke su digla 123 zastupnika, jedan je bio suzdržan (sam Penava) dok su protiv bila tri zastupnika SDSS-a. Radina su zastupnici izabrali jednoglasno sa 144 glasa za. 

Dva mjesta potpredsjednika Sabora pripadaju oporbi, no ona nije dostavila svoje prijedloge pa će se o njima glasati naknadno.

Osim toga, Sabor je jednoglasno izabrao predsjednike, potpredsjednike i članove odbora za  Ustav, Poslovnik i politički sustav, za zakonodavstvo te za izbor, imenovanja i upravne poslove.

Za predsjednika Odbora za Ustav izabran je Ivan Malenica (HDZ), a za potpredsjednika Tonči Restović (SDP).

Odborom za zakonodavstvo predsjedat će Krunoslav Katičić (HDZ), dok će potpredsjednik biti Božo Petrov (Most).

Za predsjednika Odbora za izbor i imenovanja izabran je Pero Ćosić (HDZ), a za potpredsjednika Gordan Bosanac (Možemo!).

(Četvrtak, 16 Svibanj 2024 15:29)
Župan Dekanić za glumce i sudionike Festivala glumca organizirao tradicionalni prijem

U organizaciji Hrvatskog društva dramskih umjetnika, Umjetničke organizacije Asser Savus i Vukovarsko-srijemske županije u vremenu od 10. do 19. svibnja u gradovima naše županije traje 31. Festival glumca. Tim je povodom župan Damir Dekanić za glumce i sudionike festivala u maloj županijskoj vijećnici u Vinkovcima organizirao tradicionalni prijem.

(Četvrtak, 16 Svibanj 2024 15:26)
Na Pravnom fakultetu u Osijeku započeo je dvodnevni Kongres studenata socijalnoga rada

Kongres studenata socijalnoga rada Pravnoga fakulteta u Osijeku, treći po redu, ove se godine održava na temu „Rasprostranjenost socijalnog rada i njegova uloga”.

(Četvrtak, 16 Svibanj 2024 14:21)
U Vukovaru se ovoga tjedna obilježava Europski tjedan mentalnog zdravlja

U Vukovaru se ovoga tjedna obilježava Europski tjedan mentalnog zdravlja.

(Četvrtak, 16 Svibanj 2024 12:10)
Izborom Jandrokovića za predsjednika konstituiran 11. saziv Sabora

Nepunih mjesec dana nakon parlamentarnih izbora, izborom Gordana Jandrokovića za predsjednika sa 144 glasa za i 6 protiv, konstituiran je 11. saziv Hrvatskog sabora.

- Dobiti treći put povjerenje zastupnika za obnašanje dužnosti predsjednika Hrvatskog sabora zaista je izuzetna čast. Novoizabranim zastupnicama i zastupnicima još jednom čestitam na izboru. Neki od vas su bili i u prethodnim sazivima, a mnogi će prvi put sjesti u saborske klupe. Svima nam zajedno želim uspješan saborski mandat i da kroz kvalitetan i predan rad opravdamo povjerenje dobiveno od naših građanki i građana - rekao je Jandroković. 

 

(Četvrtak, 16 Svibanj 2024 12:03)
Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58

Policija ne izdaje propusnice

  • Srijeda, Svi 21 2014
  • Piše: 
Poplavljena Gunja Poplavljena Gunja Foto: Arhiva

Vukovarsko-srijemska policija opovrgnula je danas informacije koje su se pojavile u javnosti da policija izdaje propusnice za odlazak na poplavljena područja, zbog čega je primila mnoge upite građana.

Ta informacija nije istinita jer policija, kao ni bilo koje drugo tijelo, ne izdaje takve propusnice budući da odlazak na poplavljena područja građanima nije dopušten u prvome redu zbog osobne sigurnosti, ističe vukovarsko-srijemska Policijska uprava.

Policijska uprava također izvješćuje građane s prijavljenim prebivalištem na poplavljenim područjima županjske Posavine da je omogućeno izdavanje osobnih dokumenata u policijskim postajama u Županji, Vukovaru, Otoku i Tovarniku te u vukovarsko-srijemskoj Policijskoj upravi u Vinkovcima.

Pročitano 1070 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija