Ispiši ovu stranicu

520 društvenih igara za vukovarsko-srijemske vrtićance

520 društvenih igara za vukovarsko-srijemske vrtićance Foto: VSŽ

Savjet za sigurnost prometa na cestama Vukovarsko-srijemske županije osigurao je predškolcima u cijeloj županiji 520 primjeraka društvene igre “Djeca u prometu”.

Zamjenik župana i predsjednik Savjeta Franjo Orešković 58 primjeraka društvene igre uručio je mališanima Dječjeg vrtića Vinkovci Područni objekt Vladimir Nazor, dok ih je predstavnik Policijske uprave VSŽ i član Savjeta Boris Klinec učio o prometnim znakovima i bojama na semaforu te ih upozorio na što sve trebaju paziti u prometu.

promet VSŽ

 

- Djeca predškolske dobi, iako mala, dovoljno su velika da shvate kako postoje određena pravila ponašanja kako u vrtiću, kući, tako i prometu. Važno je već sada učiti ih da poštuju prometne znakove i sigurnost te ih polako pripremati za vrijeme kada će biti sudionici u prometu, a uz ovakve igre to se može učiniti na njima primjeren način - istaknuo je zamjenik župana Orešković.

 

Djeca policija VSŽ

Boris Klinec, voditelj poslova prometne policije PU vukovarsko-srijemske naglasio je kako su djeca najranjivija skupina u prometu na cestama i samim tim nužno je da stječu znanja o svom sigurnom sudjelovanju u prometu. Rekao je kako je protekle godine u prometu na cestama Vukovarsko-srijemske županije jedno dijete smrtno stradalo, a njih 48 je lakše ili teže ozlijeđeno što je značajna brojka u odnosu na ukupan broj stradalih sudionika u prometu na cestama.
-Ova igrica je poticaj da djeca kroz zabavu stječu i utvrđuju svoje znanje i sigurno će doprinijeti njihovom sigurnom sudjelovanju u prometu, odnosno tome da postanu samozaštitni u prometu na cestama. Isto tako, kada znaju pravila, mogu upozoravati i roditelje odnosno utjecati na njih u nekim situacijama kada ne vode dovoljno brigu o sigurnosti u prometu na cestama – istaknuo je Klinec.

Odgojiteljica Anamarija Uglik naglasila je kako je učenje o sigurnosti u prometu jako je važan dio odgoja i obrazovanja djece od najranije dobi.
-U starijoj skupini naša zadaća je da djecu upoznamo s prometnim znakovima i pravilima na način koji je njima razumljiv. Na poticaj jedne mame uključili smo se i u akciju „Sigurni u prometu” jer je naša zadaća da obrađujemo ovakve teme. Važno nam je sudjelovanje u ovakvim projektima jer želimo osvijestiti javnost koliko su djeca važan dio zajednice, a s druge strane nam je važno da djeca uče kroz igru jer je to najbolja pouka – poručila je Uglik.

 

Pročitano 190 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić