Beroš najavio sastanak s liječnicima: Neto primanja za liječnike rastu za 40 posto

Beroš najavio sastanak s liječnicima: Neto primanja za liječnike rastu za 40 posto Foto: arhiva HRV-a

Ministar zdravstva Vili Beroš ponovio je da ne vidi razlog za štrajk liječnika kada Vlada više nego ikada povećava njihova materijalna prava. Iz Hrvatskog liječničkog sindikata poručuju da su nezadovoljni jer je Vlada prekršila dogovor iz travnja prošle godine. Ministar najavljuje sastanak početkom idućeg tjedna i uvjeren je da će po pitanju predloženih koeficijenata postići kompromis.
- Na primjeru liječnika povećanje ukupnih neto primanja iznosi čak za oko 40 posto. Ja sam računajući sebi plaću koju bi imao da radim u zdravstvenom sustavu na mjestu gdje sam radio prije izračunao i neću sad navoditi kolika je bila, ali ostao sam zapanjen povećanjem. Dakle doista vjerujem da je ova Vlada napravila veliki iskorak, ne samo prema liječnicima, nego prema svima u sustavu povećavajući plaće - izjavio je Beroš.

​Ponovio je da je prosječna neto plaća prije ožujka za specijalista bila je 1.771 euro, a da će nakon usvajanja novog Zakona i uredbi ta ista plaća od travnja biti neto 2.500 eura. Zaključuje, kad se dodaju dežurstva i prekovremeni sati, ukupna neto primanja za specijalista rastu do 3.500 eura, doznaje Media servis.

Pročitano 289 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Switch mode views:
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase