Branitelji se i u ponoć prisjetili hrvatskih žrtava

Predstavnici Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91) tradicionalno su u ponoć, s prelaska Stare na Novu godinu, upalili svijeće kod Središnjeg križa u Koprivnici za sve poginule, nestale i umrle hrvatske branitelje, kao što su to ranije godinama činili podno Središnjeg križa kod Vuke u Dunav u Vukovaru.

Na taj način i u ovoj tzv. „najluđoj noći“ prisjetili su se onih koji su bili prvi kad je trebalo, a koji su dali živote za slobodnu, samostalnu i neovisnu hrvatsku državu.

Predsjednik Udruge Mladen Pavković rekao je kako se neprestano trebamo i moramo sjećati ljudi kojih više nema, a koji su žrtvovali svoje živote za slobodnu Hrvatsku te dodao da u molitvi nisu zaboravili ni veliki broj civila, pretežno žena, djece i staraca poginulih u velikosrpskoj agresiji. Posebice kaže, prisjetili su se stradalih u Vukovaru i Škabrnji, simbolima obrane Domovinskoga rata.
-Sve što činimo, činimo s ciljem i željom - da se ne zaboravi – naglasio je Pavković dodajući kako je na njegovu inicijativu dosad diljem Hrvatske podignuto tridesetak spomen obilježja i križeva.

Pročitano 305 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Switch mode views:
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase