Ispiši ovu stranicu

Suverenisti: Ukidanje dvojnog prikazivanja cijena dovest do još veće inflacije

Hrvatski suverenisti pozvali su Vladu da produlji rok dvojnog iskazivanja cijena za još godinu dana, jer će u protivnom, kažu, doći do još veće inflacije i daljenjeg rasta cijena.

-Apeliramo još jednom na Vladu RH da produlji rok dvojnog iskazivanja cijena za još godinu dana kako bi se građani i krajnji potrošači mogli lakše priviknuti na novu valutu, ali i kako bi se onemogućilo daljnje nekontrolirano divljanje cijena.

Hrvatska trenutno ima jednu od najvećih stopa inflacije u eurozoni što je upravo posljedica uvođenja eura, ali i nesposobnosti Vlade u borbi protiv neopravdanog povećanja cijena od strane brojnih poslovnih subjekata, napose trgovačkih lanaca.

S obzirom da Vlada RH, unatoč zahtjevima Hrvatskih suverenista, nije smogla snage ukinuti državne subvencije za subjekte koji su neopravdano dizali cijene, niti je objavila crne liste bojimo se da će upravo ukidanje dvojnog iskazivanja cijena dovesti do još veće inflacije te daljnjeg rasta cijena proizvoda i usluga. Vlada RH mora pod hitno stati nastranu građana i zaštiti njihove interese – poručuju Suverenisti.

Pročitano 311 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić