Rodilište vukovarske bolnice dobilo donaciju jastuka za novorođenčad

Rodilište vukovarske bolnice dobilo donaciju jastuka za novorođenčad Foto: Valerija Lozančić

Blagdansko vrijeme je vrijeme za mnoge humanitarne akcije. Jednu od njih organizirao je i Vukovarac Siniša Đurić, a na korist najmlađih Vukovaraca.

Naime, Đurić već tradicionalno organizira razne humanitarne akcije, a ovoga je puta u razgovoru s liječnicima i medicinskim sestrama doznao da su rodilištu Nacionalne memorijalne bolnice Vukovar potrebni jastuci za novorođenčad s obzirom da su postojeći već dotrajali.

- U prosincu sam organizirao humanitarnu akciju prikupljanja pomoći za vukovarsko rodilište, točnije nabavku jastuka za bebe, budući su trenutni, prema riječima osoblja bolnice, dotrajali. Spojili smo Vukovar i Vinkovce pa su sredstva prikupljena prodajom božićnih ukrasa vukovarske tvrtke, a jastuke je izradila tvrtka iz Vinkovaca. Bila je zamišljena kupovina 15 jastuka, no akcija je protekla iznad svih očekivanja te su prikupljena sredstva za 25 jastuka – rekao je inicijator ove pozitivne priče dodajući kako se tijek akcije mogao pratiti i na Facebook stranici „Vukovar u srcu“.

- Zaista sam iznenađen odazivom na ovu humanitarnu akciju u kojoj su sudjelovale osobe ne samo iz Hrvatske, već i iz dijaspore. Vjerujem da ime Vukovara mnogima još uvijek puno znači, a kada se donacija prikuplja za najmlađe Vukovarce onda nismo mogli pogriješiti – zaključuje Đurić te dodaje da će organizirati još jednu akciju ukoliko se ukaže potreba.

 Na donaciji je zahvalila dr. Željka Nakić Merki, voditeljica Odjela pedijatrije.

-Zahvaljujući inicijativi gospodina Siniše Đurića koji je uvidio naše potrebe dobili smo 25 jastuka za novorođenčad. Jastuci su nam uistinu bili potrebni s obzirom da nam se svake godine rađa sve veći broj beba pa su postojeći stalno u upotrebi - rekla je dr. Nakić Merki dodajući kako je ova humanitarna akcija potaknula i druge humanitarce pa rodilištu slijede još neke donacije.

 

Pročitano 393 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Switch mode views:
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase