Informativni letak "Odgovorno ljetovanje"

Ilustracija Ilustracija Foto: Ravnateljstvo civilne zaštite

U namjeri što boljeg preventivnog informiranja građana i turista o odgovornom ponašanju te pravilnim reakcijama u ljetnom razdoblju, Ravnateljstvo civilne zaštite Ministarstva unutarnjih poslova izradilo je informativni letak pod nazivom “Odgovorno ljetovanje”. Letak je tiskan na hrvatskom i engleskom jeziku. Sadržaj letka usredotočen je na odgovorno ponašanje i pravilne reakcije tijekom ljetnih mjeseci.

- To su prije svega osnovne informacije kojih bi se svi mi trebali pridržavati kako bi „preživjeli” ove ljetne mjesece i teškoće s kojima smo tijekom istih suočeni. S obzirom da smo suočeni s visokim temperaturama koje su najavljene i za dane ispred nas, apeliram na građane da slušaju savjete struke i ponašaju se u skladu – rekao je voditelj Službe civilne zaštite Vukovar Stjepan Draganić naglašavajući kako su ovakve inicijative, poput informativnih letaka, ključne za zaštitu svih ljudi i prirode, osiguravajući sigurno i ugodno ljetovanje za sve.

Na letku se građanima savjetuje, između ostalog, da redovito prate vremensku prognozu, odnosno informacije o upozorenjima na opasne vremenske pojave i toplinske valove. Savjetuje ih se i da se zaštite tako da izbjegavaju izlaganje izravnoj sunčevoj svjetlosti između 10 i 17 sati, da konzumiraju dovoljne količine tekućine, nose laganu, svijetlu odjeću te ne ostavljaju djecu i životinje u parkiranom vozilu. Izletnicima je savjetovano da u prirodu ne idu sami te da obavezno ponesu prikladnu odjeću i obuću, zalihe vode i hrane te napunjeni mobitel, a u slučaju opasnosti uputno je nazvati broj 112, putem kojeg se može dobiti pomoć policije, vatrogasaca, hitne medicinske službe, gorske službe spašavanja i drugih relevantnih službi. 

Pročitano 233 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Switch mode views:
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase