Dječji vrtić Vukovar I održao četvrti buvljak

Dječji vrtić Vukovar I održao četvrti buvljak Foto: Dječji vrtić Vukovar I

Dječji vrtić Vukovar I organizirao je četvrti po redu vukovarski buvljak koji je održan ispred Eko vrtića Leptirić u Borovu naselju.

Buvljak je održan u okviru projekta Daj 5 za zeleni svijet kojeg provodi Dječji vrtić Vukovar 1. Voditeljica projekta je Kristina Zorić Beslema, a ujedno i odgojiteljica područnog odjela Leptirić koja je naglasila kako je buvljak u zajednici značajan za unaprijeđenje kvalitete života te jačanje međusektorske suradnje.
- Želimo da to postane tradicionalni dio našega rada, da se ljudi naviknu dolaziti na buvljak, mijenjati, kupovati i prodavati svoje stvari. Mi to radimo jer smatramo da na taj način jačamo našu zajednicu,međusobno si pomažemo i radimo promjene koje su bitne, a to je svakako održivost i način razmišljanja za ekološku budućnost. Bilo je dvadesetak izlagača, uključena su i djeca koja prodaju svoje igračke, organiziramo za njih i male igraonice, roditelji se međusobno druže, pjevamo i mogu istaknuti da je to zaista jedno kvalitetno druženje – rekla je Zorić Beslema.

Buvljak se pokazao kao idealna prilika za razmjenu, prodaju i povoljnu kupovinu kvalitetne i očuvane odjeće i obuće, ali i idealna prilika za dobru zabavu i druženje. Stoga u ovom Eko vrtiću s nestrpljenjem čekaju novo druženje kada će organizirati sljedeći buvljak.

Pročitano 214 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Switch mode views:
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase