Pročelnica Bilić: "Raste broj registriranih tvrtki i obrta, poljoprivrednih gospodarstava te zaposlenih."

Pročelnica Bilić: "Raste broj registriranih tvrtki i obrta, poljoprivrednih gospodarstava te zaposlenih." Foto: HRV/Jasenka Vrdoljak

U gospodarskom smislu, Grad Vukovar iza sebe ima uistinu uspješnu godinu, što potvrđuju i pozitivni rezultati, raste broj registriranih tvrtki i obrta te broj zaposlenih, doznali smo od pročelnice Upravnog odjela za gospodarstvo Kristine Bilić.

- Tome značajno doprinose i poticajne mjere Grada Vukovara, odnosno potpore koje izdvajamo za poduzetnike i poljoprivrednike. Poduzetnicima s područja grada Vukovara prošle smo godine iz proračuna dodijelili 2,5 milijuna kuna potpora, a zbog poskupljenja po prvi smo puta sufinancirali i troškove energenata. Sve to utjecalo je na porast broja obrta. U posljednjih pet godina imamo 70 posto više obrta u odnosu na prethodno petogodišnje razdoblje. Za poljoprivredu je u okviru 11 mjera u protekloj godini dodijeljeno 1 milijun kuna.Također bilježimo i porast broja poljoprivrednih gospodarstva, a s 31. 12. 2022. godine njihov broj iznosi 433 - rekla je Bilić.

Popunjenost Gospodarske zone gotovo iznosi gotovo 100 posto
Gospodarska zona gotovo je u potpunosti popunjena.
-Na područje zone u razdoblju od godinu dana dolazi devet novih tvrtki, počinju se graditi nove hale tako da očekujemo i nova zapošljavanja. Popunjenost Gospodarske zone gotovo iznosi gotovo 100 posto, a i za ostatak čestica imamo upite pa se nadamo da će se i one uskoro popuniti – rekla je Bilić dodajući kako je u Gospodarskoj zoni zaposleno oko 700 osoba.
Također je naglasila kako broj zaposlenih u Vukovaru konstantno iz mjeseca u mjesec raste, a porast u prošloj godini u odnosu na godinu ranije iznosi 0,67 posto.

Završena je Strategija razvoja urbanog područja Grada Vukovara
Izrazila je zadovoljstvo i dovršetkom zgrade Radničkog doma u Borovu naselju u kojem će biti smješteno Veleučilište Lavoslava Ružičke. Riječ je o projektu iz Intervencijskog plana, jednom od najvažnijih na području Vukovara, vrijednom oko 66,5 milijuna kuna.
- Završena je i Strategija razvoja urbanog područja Grada Vukovara, definirani su strateški projekti i nadamo se da ćemo uskoro započeti s pripremom natječaja, a onda i samom realizacijom projekata. Vrijednost projekata je 18 milijuna eura za cijelo urbano područje grada Vukovara od kojih se 70 posto sredstava odnosi na sam grad Vukovar - pojasnila je Bilić. Zadovoljna je i prošlogodišnjom turističkom sezonom, odnosno povećanjem dolazaka od čak 238 posto i noćenja od 139 posto u odnosu na godinu ranije, a povećava se i broj pristiglih kruzera pa ih je prošle godine uplovilo 305, odnosno 180 više nego godinu ranije.

Vukovar ima sve više posjetitelja
- Vukovar je bio jedan od tri finalista za najuspješniju kontinentalnu destinaciju gradskog turizma. Veseli nas da imamo sve više posjetitelja i na našim manifestacijama tako da smo uistinu zadovoljni prethodnom godinom, a kako smo započeli ovu, nadamo se još boljim rezultatima što se tiče gospodarstva – zaključuje Bilić dodajući kako uz poticajne mjere poduzetnicima i poljoprivrednicima, novost ove godine su i poticaji za turizam, odnosno smještajne kapacitete.

- Trudimo se biti na raspolaganju svim našim sugrađanima kako bi što više doprinijeli razvoju gospodarstva, a time i kvaliteti života u našemu gradu – poručila je Bilić.

 

Pročitano 271 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Switch mode views:
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase