U Vinkovcima preko 130 učenika na 24. Državnom natjecanju iz povijesti

U Vinkovcima je službeno otvoreno 24. Državno natjecanje iz povijesti. Tehnička škola Ruđera Boškovića je domaćin, a učenici iz cijele Hrvatske pokazat će svoju zavidnu razinu znanja.

Učenicima, mentorima i roditeljima obratili su se ravnatelj Tehničke škole Ruđera Boškovića Vinkovci Zlatko Ruščić, viši savjetnik za povijest iz Agencije za odgoj i obrazovanje, podružnica Osijek Hrvoje Knežević, pročelnica županijskog Upravnog odjela za obrazovanje Jadranka Mustapić-Karlić i pročelnica gradskog Upravnog odjela društvenih djelatnosti Andrea Vinković.

Ravnatelj Tehničke škole Ruđera Boškovića Zlatko Ruščić naglasio je kako na natjecanju sudjeluje oko 130 učenika, ali i mentora iz cijele Hrvatske. 
- U četvrtak od 10 do pola 12 rješavaju testove, dok su poslijepodne slobodni. Organizirali smo za njih ture po Vinkovcima, posjet muzeju, Kozarčevoj kući, a u večernjim satima će biti rezultati, ali i žalbeni postupak gdje će negdje oko 20 sati biti poznato koji su po kategorijama prvaci - rekao je Ruščić.

Hrvoje Knežević, viši savjetnik za povijest iz Agencije za odgoj i obrazovanje pojasnio je kako je koncipirano natjecanje.
- Imamo šest kategorija, učenici osnovnih škola, sedmi i osmi razred, od prvog do četvrtog srednje i samostalni istraživački radovi, učenici srednje škole neovisno o razredu, neovisno o razredu kojem pripadaju. Prvih šest kategorija su testovi znanja, koji se ocjenjuju sukladno njihovom uspjehu, a kriterij samostalnih istraživačkih radova je prema unaprijed određenim kriterijima - pojasnio je.

Pročitano 261 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Switch mode views:
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase