Otvoren Festival zdravlja u Vukovaru

U Vukovaru je svećano otvoren trodnevni Festival zdravlja u perivoju Dvorca Eltz koji se održava se u sklopu projekta (P)ozdravi život.

Riječ je o EU projektu koji provodi Grad Vukovar, a partner na projektu je udruga Liga protiv raka Vukovar. Festival je u četvrtak svečano otvorio pročelnik UO za društvene djelatnosti Grada Vukovara Josip Paloš, koji je tom prigodom zahvalio Ministarstvu zdravstva koje je odobrilo sredstva za projekt. Podsjetio je kako su u sklopu projekta održane već četiri radionice te naveo što će sve posjetitelji imati priliku vidjeti u navedenom razdoblju..
- Uz predavanja i edukacije o zdravlju i zdravom načinu života, provodit će se i brojne aktivnosti kao što su tjelovježbe za djecu i odrasle. Sve če završiti u subotu programom HealthyFIT by Mario Valentić. Petnaest izlagača je na festivalu, od škola, udruga, ustanova i sportskih kluba koji su se prijavili na Javni poziv koji je raspisao Grad Vukovar. Izlagači će imati priliku predstaviti svoje programe i aktivnosti – rekao je Paloš.

Predsjednik Lige protiv raka Vukovara, Mario Begović naglasio je kako njihova udruga stavlja naglasak na prevenciju ranog otkrivanja zloćudne bolesti, dodajući kako je prevencija iznimno važna, jer kako je rekao, ako se otkriju na vrijeme, velika je mogućnost za njihovim izlječenjem.
- Uporno ponavljamo kako je prevencija bitna, a na Festivalu to želimo i poručiti i osvijestiti ljude. Jer smrtonosnu bolest, ranim otkrivanjem, možemo pretvoriti u kroničnu bolest koja se može liječiti i s kojom se može živjeti. Broj karcinom dojke je u porastu, ali smrtnost opada, što je pokazatelj kako je prevencija bitna – pojasnio je Begić.
Osim u sportskim aktivnostima,posjetitelji će imati priliku sudjelovati i u smoothie challengu, pripremi raznih smoothieja, a one najbolje očekuju i vrijedne nagrade.

Ukupna vrijednost ovog projekta iznosi 46.315,80 eura (348.966,38 kn) od čega Europska Unija iz Europskog socijalnog fonda sufinancira 85% vrijednosti projekta, dok je preostalih 15% sufinancirano sredstvima iz Državnog proračuna RH.

 

Pročitano 459 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Switch mode views:
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase