Ispiši ovu stranicu

Održana panel rasprava o mirnoj reintegraciji

Početak rasprave Početak rasprave Milan Paun

U Gradskom muzeju Vukovar održana je panel rasprava Biramo mir u organizaciji Europskoga doma Vukovar i Zaklade Fridricha Eberta.

Govorili su Biljana Gaća, Duško Simić, Hana Gelb i Nikica Torbica, a video vezom okupljenima se obratio zastupnik njemačkoga parlamenta Adis Ahmetović koje je poručio da trebamo slaviti i birati mir.

Pozdravne riječi uputile su Sonja Schirmbeck, direktorica Zaklade Fridricha Eberta za Hrvatsku i Sloveniju, te Dijana Antunović Lazić, izvršna direktorica Europskoga doma Vukovar.

Lazić je rekla da je mir temelj demokratskoga društva i slobode i zato svi moramo raditi na očuvanju mira. Dodala je da mirna reintegracija nije uvijek ocjenjivana kao pozitivan proces, no očuvanje ljudskih života i sprječavanje rata njen je veliki doprinos.

Raspravu je moderirala novinarka Barbara Matejčić, a obilježena je 25. godišnjica dovršetka mirne reintegracije hrvatskoga Podunavlja.

Prikazan je i dokumentarni film o mirnoj reintegraciji hrvatskoga Podunavlja nazvan Biram Vukovar u kome su osobne priče ljudi iz vremena mirne reintegracije.

Pročitano 413 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Milan Paun