Parafirana deklaracija o suradnji Srba iz Hrvatske i Hrvata iz Srbije

U Golubiću kod Obrovca na znanstvenom skupu "Srpsko-hrvatski odnosi" potpisana je Deklaracija o suradnji Srba iz Hrvatske i Hrvata iz Srbije.

Deklaraciju su potpisali Milorad Pupovac, predsjednik SDSS-a, i Tomislav Žigmanov, predsjednik Demokratskoga saveza Hrvata u Vojvodini. Deklaraciju trebaju prihvatiti i te stranke.  

"Budući da su države su opterećene drugim odnosima, smatrali smo potrebnim da istaknemo našu potrebu da surađujemo i da pozovemo naše zemlje da na stvarima od našeg zajedničkog interesa počnemo surađivati", rekao je saborski zastupnik Milorad Pupovac.

Deklaracija je posljedica višegodišnje suradnje te čini važan korak ka proširivanju institucionalne suradnje, ocijenio je zastupnik Skupštine Republike Srbije Tomislav Žigmanov.

"Vjerujem da će ona imati posljedice ne samo kad su u pitanju pripadnici naše zajednice, nego i politike međudržavnih odnosa", kazao je Žigmanov.

Tijekom skupa sudionici su se bavili temama vezanim za heroizaciju i političke mitove na prostorima Hrvatske i Srbije, a govorilo se i o poticajima EU kako bi se potakao ruralni razvoj Dalmacije. 

Pročitano 370 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Switch mode views:
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase