Župan OBŽ Ivan Anušić posjetio Općinu Draž

Ilustracija Ilustracija Foto: HRV arhiva -Sandra Grgić

Osječko-baranjski župan Ivan Anušić posjetio je sa suradnicima Općinu Draž te s načelnikom Općine Stjepanom Šašlinom održao radni sastanak.

Potom su posjetili i nekoliko važnih projekata koji se realiziraju uz sufinanciranje Županije -plažu i vidikovac na Dunavcu kod Topolja, završne radove na Sustavu navodnjavanja Puškaš te radove na rekonstrukciji mosta na rijeci Karašici u Dražu. Kako je rečeno, uglavnom se radi o infrastrukturnim projektima, turističke i poljoprivredne namjene, koje su i glavne gospodarske grane toga kraja. Župan Anušić tom je prigodom naglasio kako će ti projekti koristiti ne samo stanovnicima ove općine nego i puno šire.
-Sustav navodnjavanja Puškaš iznimno je vrijedan za razvoj poljoprivrede na ovom području Baranje. Nositelj projekta njegove izgradnje su Hrvatske vode, koje ga zajedno sa Županijom sufinanciraju u ukupnoj vrijednosti od 26 milijuna kuna – rekao je Anušić.

Radovi na izgradnji mosta na Karašici u Dražu te pristupne ceste također su u punom jeku. Investicija ukupne vrijednosti 6,4 milijuna kuna počela je protekle godine, a prema procjeni izvođača bit će završena prije ugovorenog roka, odnosno prije 30. rujna ove godine.

Načelnik Općine Draž Stipan Šašlin rekao je kako ovakav način realizacije projekata, u sinergiji lokalne i regionalne samouprave, preko ministarstava i Vlade RH, dovodi do snažnog razvoja svih krajeva Osječko-baranjske županije.

Pročitano 418 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Switch mode views:
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase