Pravna pomoć osjetljivim društvenim skupinama

Edukacija za zaposlenike i volontere udruge Edukacija za zaposlenike i volontere udruge Foto: UZPŽIS

Udruga za podršku žrtvama i svjedocima od 1.siječnja 2019. provodi projekt Pravna pomoć osjetljivim društvenim skupinama, a kojega financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Projektom je nastavljena aktivnost pružanja besplatne pravne pomoći, a održane su i dvije edukacije od ukupno predviđenih četiri.

-Prvu smo edukaciju organizirali 7.ožujka na temu Prava u sustavu socijalne skrbi i socijalne usluge u odnosu na društveno osjetljive društvene skupine, a održala ju je djelatnica Centra za socijalnu skrb, Ana Đurkov. Drugu smo održali tjedan dana kasnije na temu Pomoć u kući-socijalna usluga, a edukatorica je bila ravnateljica Doma za starije i nemoćne osobe – Centra Primum, Ivana Buday – rekla je Melita Bošnjak, voditeljica vukovarskog referentnog centra Udruge za podršku žrtvama i svjedocima.

Cilj projekta je povećati suradnju različitih pružatelja socijalnih usluga i Udruge za podršku žrtvama i svjedocima, podići razinu informiranosti te ojačati kapacitete zaposlenika i volontera udruge.

Pročitano 912 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Switch mode views:
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase