NAJNOVIJE
Vukovarski centar kao primjer drugima

U Hrvatskoj se prvi put obilježava 11. svibnja kao Nacionalni dan palijativne.

(Subota, 04 Svibanj 2024 10:57)
Program Festivala nematerijalne kulturne baštine vraćen u središte Vukovara

U Vukovaru se održava trodnevna manifestacija Festival nematerijalne kulturne baštine, turističkih manifestacija, atrakcija i destinacija „SVI zaJEDNO HRVATSKO NAJ“.

(Subota, 04 Svibanj 2024 10:54)
Vukovar 1991 – Sesvete 0:1

Odigrana je prva utakmica 29. kola SuperSport Prve nogometne lige. Sesvete su u Vukovaru došle do 3 boda pogotkom iz kaznenog udarca desetak minuta prije kraja utakmice. Vukovar je dominirao, stvarao prigode ali je kao i često do sada nedostajala realizacija i malo sreće. - Ne znam više što da kažem. Po meni jedna od najboljih utakmica od kada sam ja na klupi ali nažalost ubilježen poraz nakon 7-8 kola. Nije ugodno ali nemam kome što zamjeriti jer smatram da smo odradila jako dobru utakmicu, stvorili jako puno šansi ali ta realizacija nas pati, očito nam se vraća zbog nekih stvari. Lopta neće da nas nagradi u ključnim trenucima. Ako se ta utakmica morala dogoditi sada neka je, samo mi je bitni da nam protiv Šibenika i Jurjevca sve što stvorimo ide u gol – rekao je Marko Novoselac, trener HNK Vukovar 1991.Vukovar 12991 Sesvete

U subotu igraju: Šibenik – Jarun, Cibalia – Solin, Dubrava Tim kabel – Orijent, dok će u nedjelju igrati Zrinski Osječko – Dugopolje i Croatia Zmijavci – BSK Bijelo Brdo.

(Petak, 03 Svibanj 2024 17:39)
Predsjednik Vlade Andrej Plenković došao na proslavu Dana Grada Vukovara

Povodom Dana Grada Vukovara u Hrvatskom domu Vukovar održana je svečana sjednica Gradskoga vijeća na koju je došao i premijer Andrej Plenković te Vukovarcima čestitao Dan grada i nabrojao što je sve Vlada uložila u obnovu i razvoj Vukovara. 

(Petak, 03 Svibanj 2024 16:40)
Mališani svome gradu čestitali rođendan

U Sportskoj dvorani Danijela Rehaka u Borovu naselju održana je tradicionalna manifestacija Cvjetni krozo - Mladost i radost Vukovara, koju Grad Vukovar u suradnji s dječjim vrtićima i osnovnim školama organizira povodom Dana Grada.

(Petak, 03 Svibanj 2024 13:43)
Povodom Dana Grada odana počast poginulim braniteljima i građanima Vukovara

Povodom Dana grada Vukovara i njegovih nebeskih zaštitnika apostola sv. Filipa i Jakova na Memorijalnome groblju žrtava iz Domovinskog rata odana je počast svim poginulim, nestalim, ubijenim i umrlim građanima i hrvatskim braniteljima Vukovara u Domovinskom ratu.

(Petak, 03 Svibanj 2024 11:56)
Vukovar slavi Dan grada

Grad Vukovar danas slavi Dan grada i blagdan svojih nebeskih zaštitnika apostola sv. Filipa i Jakova.

(Petak, 03 Svibanj 2024 09:11)
Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 62

Grad Vukovar najavio kupovinu novoga klizališta

  • Četvrtak, Velj 21 2019
  • Piše: 

O uspješnome radu vukovarskoga gradskoga klizališta bilo je riječi na konferenciji za medije upriličenoj  tim povodom u  Gradskoj vijećnici.

Zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček izrazio je zadovoljstvo posjećenošću klizališta tijekom prosinca i siječnja te dodao kako je u protekloj sezoni za rad klizališta ukupno utrošeno 230.000 kuna od čega je 135.000 kuna sponzorskih sredstava. Pavliček je pojasnio kako je protekle sezone po prvi puta organizirana i  besplatna škola klizanja zahvaljujući stručnjacima, diplomiranim kineziolozima zahvaljujući kojima su i najmlađi sugrađani, oni vrtićke dobi mogli naučiti vještine klizanja. Pavliček je rekao i kako je postojeće klizalište dotrajalo te da se ozbiljno razmatra nabavka novoga klizališta.

-Klizalište je dotrajalo, a posebno sustav za hlađenje pa  svake godine u suradnji s gradskom tvrtkom  Komunalac i tvrtkama koje se bave sustavom hlađenja klizališta ulažemo dodatne napore kako bismo uspjeli zalediti led na vrijeme te održavati led na klizalištu u danima  nešto viših temperatura zraka, rekao je Pavliček.  

Profesor kineziologije Teo Šteter, inače specijalist za ledene sportove izrazio je zadovoljstvo uspostavljenom suradnjom s Gradom Vukovarom s ciljem poboljšanja i kvalitete rada gradskoga klizališta i dodatnih programa koji su se nudili za vrijeme rada klizališta.

-U samoj koncepciji klizališta uveli smo dosta novina u klizanju za građanstvo koje smo doveli u red, uveli smjene, oformili redarsku službu i osmislili dodatne programe. U dodatnim programima su sudjelovala djeca vrtićke i školske dobi, tako da su svi vrtići prošli školu klizanja  trajanju od pet sati, pojasnio je Šteter. Dodao je i kako se  u poslijepodnevnim satima se odvijala besplatna škola klizanja za vrijeme školskih praznika kao i tijekom mjeseca siječnja, u kojoj su mogli sudjelovati svi zainteresirani građani.

-Značajna je bila i posjećenost djece i sudionika iz drugih mjesta županije. Klizalište je bilo i sastavni dio Adventa, kada smo imali izuzetno veliku posjećenost, posebno u večernjim satima i tijekom vikenda. Mislim da je klizalište bilo lijepo mjesto druženja i okupljanja ove godine, rekao je Šteter.

Zamjenica gradonačelnika Ivana Mujkić najavila je i planove za slijedeću sezonu rada klizališta. Planirana je iz proračuna kupovina novoga klizališta i opreme uz njega.

-Otvaraju se nove mogućnosti povlačenja sredstava iz Eu fondova i  vjerujem da ćemo uspjeti to realizirati i nabaviti novo klizalište, rekla je Mujkić.

Ona se zahvalila ravnatelju Javne ustanove Sportski objekti Ivanu Szabi i profesoru Šteteru koji su inicirali  programe ove sezone na klizalištu.

-Već razmatramo dimenzije i oblik novoga klizališta i zahvaljujući suradnji, iskustvu  i analizama profesora Tea Štetera i vjerujem kako ćemo doći do najboljega rješenja a time i postati regionalni  županijski centar što se tiče zimskih sportova. Već smo ove godine programom klizališta uspjeli privući djecu i razne grupe iz cijele županije, jer su dolazile najavljene grupe na klizanje, ali i učenici koji su Vukovaru dolazili u posjet, naglasila je Mujkić.

Školu klizanja ove je sezone prošlo oko 200 djece vrtićke dobi, 80 polaznika djece i roditelja zajedno, gdje su mame koje su željele naučiti klizati dolazile zajedno sa svojom djecom u školu klizanja.

-Shvatili smo da postoji značajan interes za ovu vrstu zimskih aktivnosti i temeljem interesa koji smo uočili i  realnih programa koji će se provoditi tijekom godina osmisliti ćemo dugoročni koncept, neku vrstu olimpijskoga ciklusa, najprije na  četiri a potom i osam godina gdje ćemo pokušati realno sagledati što nama treba, koliko bi djece mogli uključiti u to i koji bi to bili benefiti za grad, Županiju, pa i  državu i zatim krećemo u njegovu realizaciju, zaključio je Šteter.

Konferenciji za medije nazočili su i pročelnik Upravnoga odjela  za kulturu, obrazovanje, sport, branitelje, socijalnu politiku i civilno društvo Dražen Kobašević i  ravnatelj Javne ustanove „Sportski objekti Vukovar“ Ivan Szabo. 

Pročitano 1342 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija