Središnjici 2,5 milijuna kuna, podružnici ni lipe

Na konferenciji su bili i predsjednici podružnica po gradovima i općinama Vukovarsko-srijemske županije Na konferenciji su bili i predsjednici podružnica po gradovima i općinama Vukovarsko-srijemske županije Milan Paun

Predstavnici Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskoga rata Vukovarsko-srijemske županije na konferenciji za novinare upoznali su javnost s "maćehinskim" odnosom njihove središnjice iz Zagreba koja dobiva novac iz državnoga proračuna, 2,5 milijuna kuna, no od toga novca županijskim, gradskim i općinskim ograncima ne dođe ništa.

Ništa se u tom odnosu nije promijenili ni dolaskom novoga predsjednika Ante Martinca s kojim smo se sastali u Petrovcima i fotografirali, no sve je ostalo samo na obećanjima, izjavio je Đuro Biki, predsjednik županijske udruge.

Kao temeljni problem u odnosima naveo je podatak da branitelje s područja Vukovarsko-srijemske županije predstavlja osoba koju je u Zagrebu odabrala središnjica dok vukovarsko-srijemski branitelji traže da mogu sami odabrati osobu koja će ih predstavljati.

Predsjednik vukovarske Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskoga rata Franjo Šoljić rekao je da su o problemu upoznali predsjednika Vlade Andreja Plenkovića i saborski odbora za branitelje.

Na konferenciji je bilo govora i o suspenziji Nikole Kajkića koji je radio na istraživanju ratnih zločina na Ovčari i Veleprometu, a branitelji su rekli da se boje zataškavanja ratnih zločina u Vukovaru, pa i drugdje u Hrvatskoj poput Škabrnje.

Braniteljima smeta što nakon Kajkićeve smjene početkom godine nisu imenovani drugi ljudi da nastave istragu.

Pročitano 819 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Switch mode views:
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase