Ispiši ovu stranicu

Pedeset Vukovaraca dobilo poslove u javnim radovima

Osobe zaposlene u javnim radovima Osobe zaposlene u javnim radovima Foto: Valerija Lozančić

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava i zamjenica gradonačelnika Ivana Mujkić uručili su 50 Ugovora zaposlenicima u javnim radovima.

Riječ je o teže zapošljivim i starijim osobama koje su u okviru programa „Uređenje, revitalizacija i privođenje namjeni javnih površina na području grada Vukovara" zaposlene na radovima uređenja javnih površina, krčenju divljeg raslinja, sadnji trave i sadnica drveća, bojenju dječjih igrala, klupa i koševa za otpatke.

 

Javni radovi


Čestitajući zaposlenicima, gradonačelnik je naglasio kako Grad Vukovar ovaj projekt provodi već petu godinu za redom. 
-Od ovog projekta očekujemo puno jer povezuje interese teže zapošljivih, uglavnom starijih osoba koje su dulje vremena na tržištu rada s interesima Grada Vukovara jer bi nam grad nakon protoka ovih šest mjeseci trebao izgledati ljepše i uređenije, s obojanim igralima, klupama i koševima, uređenijim i čišćim okolišem, rekao je gradonačelnik Penava, dodajući kako zaposlenici izravno rade za Grad Vukovar.

Ukupni troškovi programa za minimalne plaće i prijevoz zaposlenika iznose 1.239.848 kn. Hrvatski zavod za zapošljavanje u 100% iznosu financira 44 zaposlenika i sudjeluje s iznosom od 1.167.282 kn dok ostatak od 72.566 kn pokriva Grad Vukovar iz svojih proračunskih sredstava koji za 6 osoba plaća polovinu troškova.

Radovi  traju do 24. siječnja iduće godine.

Pročitano 1103 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić