Za tri projekta u Vukovaru 102.322.038,72 kuna bespovratnih sredstva

Potpisivanje ugovora Potpisivanje ugovora Foto: Grad Vukovar

Na sjednici Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem, među 130 potpisanih ugovora, potpisana su i tri značajna ugovora za projekte na području Vukovara.

Riječ je o potpori projektu „Arheološki park Vučedol" za iznos od 99.704.998,72 kuna bespovratnih sredstava, a ugovor su potpisali ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijela Žalac, ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU Tomislav Petric i ravnateljica Muzeja vučedolske kulture Mirela Hutinec.

Također, potpisan je i Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte financirane iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova pod nazivom „Priprema dokumentacije za rekonstrukciju zgrade „Radnički dom“ u Borovo naselju i prenamjenu u prostor Veleučilišta „Lavoslav Ružička“ u Vukovaru. Ukupna vrijednost projekta određena je na 2.200.000,00 kuna dok se spomenutim ugovorom dodjeljuju bespovratna sredstva u iznosu od 1.870.000,00 kuna. Ugovor su potpisali ministrica Žalac, ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU Tomislav Petric te u ime Grada Vukovara i gradonačelnika Ivana Penave zamjenica gradonačelnika Vukovara Ivana Mujkić.

Treći ugovor odnosi se na sufinanciranje radova i usluga za „Projekt ulaganja u objekte dječjih vrtića" – Potprojekt Dječji vrtić Leptirić – do najvišeg ukupnog iznosa od 747.040,00 kuna, prema Programu podrške poboljšanja materijalnih uvjeta u dječjim vrtićima. Ugovor su potpisali ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić, a u ime Grada Vukovara i gradonačelnika Ivana Penave zamjenica gradonačelnika Ivana Mujkić.

Savjet za Slavoniju, Baranju i Srijem, kojim predsjeda predsjednik Vlade Andrej Plenković, osnovan je 8. ožujka 2017. godine kao savjetodavno tijelo u području koordinacije provedbe i praćenja korištenja europskih strukturnih i investicijskih fondova (ESI), instrumenata i programa Europske unije, Europskoga gospodarskog prostora i nacionalnih izvora u okviru „Projekta Slavonija, Baranja i Srijem". (Grad Vukovar)

Pročitano 1104 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Switch mode views:
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase