Vukovar dobio još 20 novih parkirališnih mjesta

Parkiralište u Ulici S. Radića Parkiralište u Ulici S. Radića Foto: Grad Vukovar

Vukovar je dobio još 20 parkirališnih mjesta, od kojih su dva za invalide,  a nalaze se u Ulici Stjepana Radića u neposrednoj blizini Bećarskog križa.


Prema riječima gradonačelnika Vukovara izgradnja i ovog parkirališta dio je projekta kojim se želi riješiti problem nedostatka parkirališnih mjesta u središtu grada.
- Ovih dvadeset parkirališnih mjesta dio je programa kojim pokušavamo riješiti problem nedostatka parkirališnih mjesta u samome središtu grada. Novim pravilnikom izmijenit ćemo uvjete, a time onda  i navike vozača automobila kada je u pitanju parkiranje u samom središtu grada na način da konačno stvorimo uvjete da svatko dobije slobodno mjesto za parkiranje, a onda preko sustava naplate želimo osigurati održivost kroz duži period u pogledu standarda parkiranja i izgradnje novih parkirnih mjesta, ali i sprječavanja nepropisnih parkiranja na zelenim površinama, nogostupima i javnim popločenim površinama što stvara vrlo ružnu sliku o samom središtu grada i uistinu nam je cilj taj problem što prije riješiti, nadamose do kraja godine – naglasio je gradonačelnik tijekom obilaska završenih radova.

Vrijednost izvedenih radova iznosi 245.847 kn s PDV-om koje je izvođač radova, tvrtka Komunalac prikupila od naplate parkinga u gradu.

-Tvrtka Komunalac dužna je uložiti u nova parkirališna mjesta na području grada. Vjerujemo kako ćemo s ovim i s velikom investicijom koju planiramo realizirati tijekom ove godine, a odnosi se na novo parkiralište iza Gradske tržnice koje će imati 230 parkirališnih mjesta riješiti problem parkiranja u središtu grada. S tim parkiralištem i još dva-tri manja koja planiramo u iduće dvije godine izgraditi u Županijskoj ulici u blizini bolnice i državnih ustanova nadamo se u potpunosti riješiti problem parkiranja u Vukovaru, zaključuje Pavliček.

Pročitano 848 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Switch mode views:
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase