Patkice i Zečići osvojili Lisku

Mališani na izletu na Fruškoj gori Mališani na izletu na Fruškoj gori Foto: Dječji vrtić Vukovar 1

U okviru projekta „Boravak djece u prirodi“ mališani Dječjeg vrtića Vukovar 1, Područnog objekta Mitnica osvojili su najviši vrh Vukovarsko-srijemske županije  -  Lisku. Uspon na ovaj vrh visok  297 m koji  se nalazi na zapadnom dijelu Fruške gore iznad Iloka organiziran je u suradnji s novoosnovanim Hrvatskim planinarskim društvom "Vučedol" iz Vukovara kao praktični nastavak predavanja održanog zimus u prostorijama vrtića. 

- Cilj nam je osvijestiti roditelje i djecu, koja se u današnje vrijeme često vrlo slabo kreću, da hodom mogu postići zdraviji i bolji život. Nije nam bilo lako uspeti se na najviši vrh naše županije, ali naši su petogodišnjaci i šestogodišnjaci izvrsno odradili ovaj zadatak i ponosni smo na njih. Nakon sat vremena hoda i puta dugog gotovo kilometar i pol na najvišem vrhu zavijorila se zastava grada Vukovara. Bilo je ovo jedno prekrasno iskustvo u kojem su djeca puno toga naučila jer smo pokrili sva odgojno-obrazovna područja, naglasila je ravnateljica Dječjeg vrtića Vukovar 1 Mirjana Kulić dodajući kako će planinarenje nastaviti i s ostalim grupama. Roditeljima je poručila da puste djecu da hodaju jer „oni to mogu, vole i žele“.

 

Izlet Liska vrtic

Igor Mihelić, predsjednik Hrvatskog planinarskog društva Vučedol iz Vukovara dodao je kako su djeca na ovom planinarenju naučila osnovne planinarske markacije, a ubrzo su i sami prateći oznake znali pronaći put kojim trebaju ići.
-Djeca su svojim prvim planinarskim usponom simbolično obilježila i prvi uspon društva i ako sam jedno dijete od njih 51 za dvadesetak godina bude planinar mi ćemo biti zadovoljni, istaknuo je Mihelić i pozvao sve zainteresirane da im se jave i učlane u društvo.

Pročitano 904 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Switch mode views:
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase