Ispiši ovu stranicu

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović u tvornici Borovo

Predsjednica posjetom daje potporu domaćoj proizvodnji Predsjednica posjetom daje potporu domaćoj proizvodnji Foto: Valerija Lozančić

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović posjetila je tvornicu Borovo gdje se sastala s predsjednicom uprave Gordanom Odor, vukovarsko-srijemskim županom Božom Galićem i gradonačelnikom Vukovara Ivanom Penavom, a potom je u njihovoj pratnji obišla pogone u kojima se izrađuju startasice, gumene čizme i posebice "žute zenge", koje je nosila u prošlogodišnjoj Koloni sjećanja 18. studenoga, a koje su branitelji Vukovara  nosili 1991. godine.

- Jedan od razloga moga posjeta Borovu je ponovno pokretanje proizvodnje popularnih „Zengi“. Drago mi je da je nakon kolone sjećanja jako puno ljudi u zemlji i inozemstvu prepoznalo ne samo simboličku vrijednost, već i kvalitetu proizvodnje Borova, rekla je predsjednica dodajući kako svojim posjetom tvrtki želi dati potporu poticanju domaće proizvodnje i otvaranju novih radnih mjesta u Borovu, Vukovaru te cijeloj Slavoniji, Baranji i Srijemu.

Prigodom posjeta, predsjednica se i fotografirala s djelatnicima tvrtke.

Nakon posjete Borovu, predsjednica je otišla u Ilok gdje će biti održana svečanost prigodom obljetnice uspješne mirne reintegracije hrvatskog Podunavlja i Dana međunarodnog priznanja Republike Hrvatske.

Pročitano 1214 puta
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić