Ispiši ovu stranicu

U protekle dvije godine 70 milijuna kuna za stambeno zbrinjavanje

Nikola Mažar Nikola Mažar Foto: Hrt.hr

Na područjima od posebne državne skrbi država je u protekle dvije godine dodijelila 700 kompleta građevinskog materijala ukupne vrijednosti 70 milijuna kuna, a pod povoljnim uvjetima iznajmljuje oko 13 tisuća stanova odnosno kuća, podaci su Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje čiji je proračun u te dvije godine povećan za ukupno 43 milijuna kuna.

Na područjima od posebne državne skrbi najam državnih stanova iznosi 2,75 kune po četvornome metru odnosno za stan od 50 metara četvornih oko 130 kuna, a državni tajnik Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje Nikola Mažar rekaoo je Hini kako je riječ ne samo o socijalnoj nego i demografskoj mjeri koja nudi priliku građanima da ostanu živjeti na tim područjima.

Povećanje proračuna Ureda u 2016. godini za 34 milijuna kuna te za 9 milijuna kuna u prošloj godini, kada je iznosio 249 milijuna kuna, koliko iznosi i za ovu godinu, Mažar vidi kao pokazatelj odnosa Vlade premijera Andreja Plenkovića prema područjima od posebne državne skrbi u koje ulazi 16 županija sa 169 općina odnosno 500 naselja.

-Sve što radimo opipljivo je i vidljivo na terenu, svaka zgrada, stan i kuća. To je jedna od konkretnih mjera demografske obnove države i glavni preduvjet ostanka, ne samo mladih obitelji, kaže Mažar.

Pročitano 1049 puta
Ocijeni sadržaj
(2 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić