Nakon energetske obnove znatno niži računi grijanja

Zgrada u Županijskoj ulici Zgrada u Županijskoj ulici Foto: Grad Vukovar

Gradonačelnik  Vukovara Ivan Penava, zajedno sa zamjenikom Marijanom Pavličekom i pročelnikom Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo, graditeljstvo i zaštitu okoliša obišao je energetski obnovljenu zgradu u Županijskoj 112-114-116, posljednji obnovljeni objekt iz programa energetske učinkovitosti, a koji je sufinancirao Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.


Na zgradi je postavljena nova toplinska ovojnica zgrade u debljini od 16 cm te izgrađen novi ravni krov, a postavljeni su i novi prozori.
Vrijednost izvedenih radova je 2.110.864,38 kn, od čega je Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost financirao projekt s 1.311.647,71 kn, Grad Vukovar s 596.476,15 kn, a stanari zgrade s 202.740,52 kn.

-Grad Vukovar je zajedno sa svim stanarima preko gradske tvrtke Tehnostan aplicirao prema Fondu te smo dobili značajna sredstva, odnosno oko 12 milijuna kuna za energetsku obnovu četiri zgrade. Objekti su napravljeni po najvišim standardima za što je trebao dodatni novac kojeg stanari nisu imali. Grad Vukovar je, naravno, prihvatio njihov zahtjev za sufinanciranjem, rekao je gradonačelnik te dodao kako s nestrpljenjem očekuju ciklus za ovu godinu kada će doznati  koje će još zgradeići u energetsku obnovu. -  Grad Vukovar će ponovno preuzeti dio financiranja kako bi za stanare bila što povoljnija ova priča, no tražit ćemo i njihovo sudjelovanje, istaknuo je gradonačelnik Penava.

Stanari zgrade iznimno su zadovoljni poboljšanjem kvalitete života. Računi za grijanje niži su im i do 50%, a pričuva je povišena s 2,70 kn po kvadratu na 4,80 kn po kvadratu.

Pročitano 1099 puta
Ocijeni sadržaj
(2 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Switch mode views:
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase