Vinkovački lađari organiziraju Mini maraton lađa

Članovi Udruge „Vinkovački lađari“ iz Vinkovaca posjetili su u Palači Srijem u Vukovaru vukovarsko-srijemskog župana Božu Galića kako bi mu predstavili program“ Mini maratona lađa“ kojeg planiraju održati u Vinkovcima na Bosutu  u okviru 52. Vinkovačkih jeseni.

Naime, Udruga „Vinkovački lađari“ već pet godina sudjeluju u Maratonu lađa u Metkoviću, sportskom amaterskom natjecanju u utrci starih izvornih plovila od Metkovića do Ploča.

 - To je najmasovnije i najgledanije natjecanje u Hrvatskoj, a naši lađari svake godine postižu sve bolje uspjehe. Sada to iskustvo želimo prenijeti i stanovništvu naše županije. Do sada je prijavljeno 300 veslača iz 15 udruga iz hrvatske i susjednih zemalja. Maraton će se održavati od Krnjaša do Starog mosta. Za male vinkovačke jeseni također ćemo održati i Mini maraton laza osobe s invaliditetom i već imamo preko 200 prijavljenih osoba. Također postavljamo i Guinnessov rekord, pravimo drveno plovilo dužine 320 metara za 480 lađara, rekao je predsjednik Udruge Stjepan Sertić objašnjavajući što sve planiraju organizirati. Zahvalio je županu na potpori koju im je davao tijekom godina.

– Podržavam sport i aktivnosti udruga koje rade, trebamo im pomoći. Predsjednik Udruge Vinkovački lađari Stjepan Sertić na dobar i simpatičan način radi dobre stvari za sport, naše mlade, budućnost,  osobe s invaliditetom…čestitam im na tome i stoga ćemo im i u buduće pomagati, naglasio je župan.

Mini maraton lađa održat će se pod pokroviteljstvom predsjednice Kolinde Grabar Kitarović.

Pročitano 1143 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Switch mode views:
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase