Veleposlanica Irske u Vukovaru

Vukovar je posjetila veleposlanica Republike Irske u Republici Hrvatskoj Olive Hempenstall.

Tijekom posjeta Vukovaru veleposlanica se susrela sa zamjenikom  gradonačelnika Vukovara Marijanom Pavličekom i pročelnicom Upravnog odjela za kulturu i turizam Marinom Sekulić koji su ju upoznali s poviješću i aktualnom situacijom u gradu. – Osim što smo veleposlanicu upoznali s našom poviješću i trenutnom situacijom u gradu, razgovarali smo i o odnosima Irske i Sjeverne Irske te načinima razvijanja suživota. Upoznali smo se i s gospodarskim razvojem Irske te, što ono što je nama najvažnije, istaknuli da stojimo na raspolaganju potencijalnim irskim investitorima, posebice stoga što očekujemo da će  zbog novog zakona o gradu Vukovaru, koji će u idućih nekoliko mjeseci biti nadopunjen, Vukovar uistinu postati  oaza za buduće  investitore, rekao je Pavliček.

Veleposlanica Olive Hempenstall je rekla kako joj je drago što je u Vukovaru te da je sastanak bio vrlo zanimljiv. - Drago mi je što sam u Vukovaru i što smo održali vrlo zanimljiv sastanak na kojem sam doznala o velikim planovima za razvoj turizma i razvijanju potencijala kako bi Vukovar postao turističko središte i time ostvarivao prihode. Razgovarali smo i o bilateralnim odnosima između Irske i Hrvatske, imamo mnogo toga zajedničkog, npr imamo sličnu prošlost. Razgovarali smo i o mogućnostima suradnje  i mislim da će irski investitori biti zainteresirani čuti  što im Vukovar može ponuditi, rekla je veleposlanica Hempenstall.

 Također su razgovarali i o brojnim iseljavanjima u Irsku. – Znam da brojni Hrvati iseljavaju u Irsku. Kod nas su dobrodošli i mislim da su sretni. Znam da su njihove obitelji tužne jer im nedostaju članovi obitelji, ali se nadam da će se oni jednoga dana vratiti donoseći nove vještine i mogućnosti u svoju zemlju, rekla je veleposlanica.

Pročitano 1156 puta
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Switch mode views:
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase