Iz Australije pristigla donacija za obnovu vukovarskog Vodotornja

Donacija iz Australije za obnovu vukovarskog Vodotornja Donacija iz Australije za obnovu vukovarskog Vodotornja F: K. Gojani

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava primio je fra Miroslava Jelića, župnika Hrvatske katoličke misije Canberra iz Australije koji mu je predao prikupljenu donaciju u iznosu od 20 tisuća australskih dolara za obnovu vukovarskog Vodotornja.

 Uz Jelića predaji donacije nazočili su i gvardijan Mario Divković iz Tuzle te Tanja Polegubić, predstavnica odbora za prikupljanje novca za obnovu Vodotornja. Budući da u Australiji akcija još uvijek traje za sada su donirali prikupljenu svotu, a ostatak će donirati na kraju akcije koju provode.

Gradonačelnik Penava istaknuo je kako je hrvatsko zajedništvo prisutno te da ga granice i kilometri ne umanju, čime svjedoči i njihova nazočnost u gradu Vukovaru. Vukovarski gradonačelnik zahvalio je Hrvatima iz Australije koji su svim srcem prišli ovome projektu, a to je upravo ono što nas ispunjava. – Dijelimo zajedničke vrijednosti i grije spoznaja da Hrvati zajedno dišu kada su temeljne vrijednosti utakne u Republiku Hrvatsku i njeno stvaranje kada je o njima riječ.- rekao je Penava. 

Fra Miroslav Jelić naglasio je kako se kroz ovu donaciju žele povezati s domovinom i simbolom grada Vukovara. Inicijatori ove hvalevrijedne akcije su katolička crkva u Australiji, katolički centri s hrvatskim klubovima, hrvatskim veleposlanstvom i hrvatskim udrugama koje djeluju u Australiji. Hrvatima u Australiji je izuzetno drago da kroz simbol stradanja, a danas simbola obnove mogu sudjelovati u njegovoj obnovi i samim time biti prisutni u svojoj domovini. – U Canberri organiziramo mjuzikl čiji će prihod također ići za obnovu Vodotornja. Posjetio sam Vukovar prije tri godine, a sada mi se čini da je puno življi nego tada. – zaključio je Jelić.

 

 

Pročitano 2067 puta
Ocijeni sadržaj
(5 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Switch mode views:
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase