NAJNOVIJE
Vukovarski centar kao primjer drugima

U Hrvatskoj se prvi put obilježava 11. svibnja kao Nacionalni dan palijativne.

(Subota, 04 Svibanj 2024 10:57)
Program Festivala nematerijalne kulturne baštine vraćen u središte Vukovara

U Vukovaru se održava trodnevna manifestacija Festival nematerijalne kulturne baštine, turističkih manifestacija, atrakcija i destinacija „SVI zaJEDNO HRVATSKO NAJ“.

(Subota, 04 Svibanj 2024 10:54)
Vukovar 1991 – Sesvete 0:1

Odigrana je prva utakmica 29. kola SuperSport Prve nogometne lige. Sesvete su u Vukovaru došle do 3 boda pogotkom iz kaznenog udarca desetak minuta prije kraja utakmice. Vukovar je dominirao, stvarao prigode ali je kao i često do sada nedostajala realizacija i malo sreće. - Ne znam više što da kažem. Po meni jedna od najboljih utakmica od kada sam ja na klupi ali nažalost ubilježen poraz nakon 7-8 kola. Nije ugodno ali nemam kome što zamjeriti jer smatram da smo odradila jako dobru utakmicu, stvorili jako puno šansi ali ta realizacija nas pati, očito nam se vraća zbog nekih stvari. Lopta neće da nas nagradi u ključnim trenucima. Ako se ta utakmica morala dogoditi sada neka je, samo mi je bitni da nam protiv Šibenika i Jurjevca sve što stvorimo ide u gol – rekao je Marko Novoselac, trener HNK Vukovar 1991.

U subotu igraju: Šibenik – Jarun, Cibalia – Solin, Dubrava Tim kabel – Orijent, dok će u nedjelju igrati Zrinski Osječko – Dugopolje i Croatia Zmijavci – BSK Bijelo Brdo.

(Petak, 03 Svibanj 2024 17:39)
Predsjednik Vlade Andrej Plenković došao na proslavu Dana Grada Vukovara

Povodom Dana Grada Vukovara u Hrvatskom domu Vukovar održana je svečana sjednica Gradskoga vijeća na koju je došao i premijer Andrej Plenković te Vukovarcima čestitao Dan grada i nabrojao što je sve Vlada uložila u obnovu i razvoj Vukovara. 

(Petak, 03 Svibanj 2024 16:40)
Mališani svome gradu čestitali rođendan

U Sportskoj dvorani Danijela Rehaka u Borovu naselju održana je tradicionalna manifestacija Cvjetni krozo - Mladost i radost Vukovara, koju Grad Vukovar u suradnji s dječjim vrtićima i osnovnim školama organizira povodom Dana Grada.

(Petak, 03 Svibanj 2024 13:43)
Povodom Dana Grada odana počast poginulim braniteljima i građanima Vukovara

Povodom Dana grada Vukovara i njegovih nebeskih zaštitnika apostola sv. Filipa i Jakova na Memorijalnome groblju žrtava iz Domovinskog rata odana je počast svim poginulim, nestalim, ubijenim i umrlim građanima i hrvatskim braniteljima Vukovara u Domovinskom ratu.

(Petak, 03 Svibanj 2024 11:56)
Vukovar slavi Dan grada

Grad Vukovar danas slavi Dan grada i blagdan svojih nebeskih zaštitnika apostola sv. Filipa i Jakova.

(Petak, 03 Svibanj 2024 09:11)

Deset medalja s državnog prvenstva

III Prvenstvo Hrvatske u powerliftingu, bench pressu i mrtvom dizanju održano je 24. i 25. siječnja u Virovitici u organizaciji PLK "Virovitica" i pod pokroviteljstvom Hrvatskog powerlifting saveza a po pravilima Međunarodne powerlifting federacije - IPF. Novoosnovani Powerlifting klub "Adamas"-Vukovar pod vodstvom Snježane Vencler i Željka Đitka okuplja mlade sportaše, akademske orijentacije, učenike i studente, i na ovom natjecanju ostvario je prvi izlazak na scenu i sportska borilišta. Iako je ovo bio prvi službeni nastup članova kluba na jednom velikom natjecanju, svojim rezultatima natjecatelji su ostavili izniman dojam i najavili da će igrati veliku ulogu na powerlifting sceni u Hrvatskoj. Članice kluba Tea i Martina Stojšić kao vrhunske sportašice u gimnastici i olimpijskom dizanju utega osvajanjem naslova prvakinja države u powerliftingu ukazuju smjer kojim je klub krenuo.
Sedam natjecatelja ostvarilo je respektabilan rezultat, iz Virovitice u Vukovar su ponijeli ukupno 9 zlatnih medalja i 1 srebrnu. Osim medalja u pojedinačnim kategorijama, natjecatelji PLK "Adamas" osvojili su i nagrade u ukupnim relativnim kategorijama te tako donose 3 zlatna, 1 srebrni i 2 brončana pehara u Vukovar. U vrlo jakoj konkurenciji, PLK "Adamas"-Vukovar kao novi klub s prvim nastupom, ostvario jedan od najkvalitetnijih klubskih rezultata na državnom prvenstvu. Također, tajnica kluba, gđa Snježana Vencler uspješno je položila sudački ispit te je postala ovlašteni IPF sudac za Hrvatsku što je vrlo značajno za razvoj powerliftinga na području naše županije.
Hrvatski powerlifting savez ukazao je PLK "Adamas"-Vukovar povjerenje za organizaciju Međunarodnog natjecanja u Vukovaru krajem četvrtog mjeseca čime se nakon dugo vremena powerlifting vraća u Vukovar koji ima bogatu i uspješnu tradiciju u dizačkim sportovima.
Rezultati po kategorijama:
Natjecanje u powerliftingu
Žene
Tea Stojšić, zlatna medalja, kategorija do 52kg, kadetkinje
Martina Stojšić, zlatna medalja, kategorija do 52kg, juniorke
Snježana Vencler, zlatna medalja, kategorija do 84kg, veteranke II
Martina Stojšić, juniorska prvakinja Hrvatske
Tea Stojšić, treće mjesto u relativnom poretku kadetkinja i juniorki
Muškarci
Petar Jakovljević, srebrna medalja, kategorija do 74kg, juniori
Natjecanje u bench pressu
Žene
Tea Stojšić, zlatna medalja, kategorija do 52kg, kadetkinje
Martina Stojšić, zlatna medalja, kategorija do 52kg, juniorke
Martina Stojšić, juniorska prvakinja Hrvatske
Muškarci
Tin Rudnički, zlatna medalja, kategorija do 59kg, kadeti
Mislav Šimun Živković, zlatna medalja, kategorija do 93kg, juniori
Mislav Šimun Živković, treće mjesto u relativnom poretku juniora
Natjecanje u mrtvom dizanju
Žene
Tea Stojšić, zlatna medalja, kategorija do 52kg, kadetkinje
Tea Stojšić, kadetsko-juniorska prvakinja Hrvatske
Muškarci
Stevan Blagojević, zlatna medalja, kategorija do 83kg, kadeti
Stevan Blagojević, drugo mjesto u relativnom poretku kadeta
Pročitano 1756 puta
Ocijeni sadržaj
(2 glasova)
Objavljeno u Sport

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija