Glazba u srcu Vukovara

Predstavljanje monografije u Mramornoj dvorani GMV Predstavljanje monografije u Mramornoj dvorani GMV Foto: R. Rac

Predstavljanjem monografije "Glazba u srcu Vukovara" obilježena je 20. obljetnica djelovanja Glazbenih odjela u sastavu OŠ Dragutina Tadijanovića u Vukovaru. 

Monografija je predstavljena u Mramornoj dvorani Gradskog muzeja Vukovar, a predstavili su je dr. sc. Dražen Živić, koji ju je ujedno uredio te autorica monografije mag. mus. Jadranka Uzelac.

Autorica Uzelac je naglasila kako je monografija na jednom mjestu okupila svih 20 godina djelovanja Glazbenih odjela OŠ Dragutina Tadijanovića, te je kao takva neprocjenjivi dokument vremena.

- Kroz naše glazbene odjele u proteklih 20 godina prošle su generacije talentiranih sugrađana. Veseli nas što svake godine upisujemo sve veći broj učenika jer naš predani rad, ali i brojne osvojene nagrade i dodijeljena priznanja učinili su nas prepoznatljivom školom ne samo na području Vukovara nego i puno šire diljem istočne Hrvatske - rekla je ravnateljica OŠ Dragutina Tadijanovića Lidija Miletić.

Miletić je dodala kako je upravo zalaganjem gradske vlasti u proteklim godinama osigurano da Glazbeni odjeli dobiju svoj novi i adekvatni prostor u kojemu djeluju te učenicima nude puno kvalitetnije uvjete za rad.

U glazbenom programu predstavljanja monografije "Glazba u srcu Vukovara" nastupili su učenici Glazbenih odjela OŠ Dragutina Tadijanovića.

Pročitano 1358 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI

Switch mode views:
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase