Ispiši ovu stranicu

Gradski sat, utorak, 19. ožujka 2024.

Uoči najvećeg kršćanskog blagdana Uskrsa, u Gradskom satu progovaramo o uskrsnicama i poklon paketima za potrebite sugrađane. Povećan je cenzus za mjeru Grad koji brine. Grad Vukovar je osigurao 1.488.000 eura za projekt Zaželi, kao i 200.000 eura potpora za vukovarske poduzetnike. 
U Gradskom satu pričamo i o smještajnim kapacitetima vukovarskih dječjih vrtića,  kao i informaciji da je Vukovar izborio gotovo 2,7 milijuna eura za izgradnju novoga vrtića na Olajnici. 
S našim ovotjednim gostom Filipom Sušcem, zamjenikom gradonačelnika Vukovara, progovaramo i o vukovarskim osnovnim školama, preseljenju Veleučilišta Lavoslava Ružičke u zgradu nekadašnjeg Radničkog doma u Borovu naselju. 
Zanima nas i jesu li u gradu upoznati s porastom cijena nekretnina u Vukovaru te kako gledaju na tu činjenicu? Koliki je stambenih jedinica u gradu, koliko je njih u državnom vlasništvu i kolika je realna popunjenost stanova bez obzira jesu li stanovi u državnom ili privatnom vlasništvu? Postoji li potreba za izgradnjom novih višestambenih objekata u Vukovaru ili ne i zašto? 
Započela je i ovogodišnja kruzing sezona, što od nje očekujemo i što ona znači za turistički rast grada na Dunavu. Stiže nam i proljeće, a s njim i daljnje ozelenjavanje gradski površina i parkova. 
Gradski sat uredio i vodio Robert Rac.
Pročitano 188 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Studio online

FACEBOOK KOMENTARI

Robert Rac

Medij

Gradski sat, utorak, 19. ožujak 2024.