Ispiši ovu stranicu

Intervju tjedna, utorak, 12. ožujka 2024.

Vukovarsko Veleučilište Lavoslava Ružičke, od ponedjeljka, 4. ožujka, i službeno ima novi dom. Grad Vukovar, predao mu je, naime na upravljanje obnovljenu i opremljenu zgradu starog Radničkog doma u Borovu naselju.

Predavanja za studente, na novom, 10 milijuna eura vrijednom vukovarskom veleučilištu trebala bi započeti idućega tjedna, a studenti će od tog trenutka uživati najviši studentski standard i to ne samo na razini Hrvatske, nego i puno šire.

Zgrada starog Radničkog doma u Borovu naselju izgrađena je u prvoj polovici prošloga stoljeća. Tijekom Domovinskoga rata pretrpjela je znatna oštećenja te je bila zapuštena. Nakon rata, je nažalost, dva puta obnavljana, bez da je privedena svrsi. No i to je konačno promijenjeno prije osam dana kada je zgrada, koja je jedan od najprepoznatljivijih arhitektonskih simbola Borova naselja predana vukovarskom Veleučilištu Lavoslava Ružičke na upravljanje.

Gost Intervju tjedna je Željko Sudarić, dekan Veleučilišta Lavoslava Ružičke.

Između ostaloga, doznali smo kako napreduju radovi preseljenja i kada studenti mogu očekivati početak predavanja iz novoga prostora? Što preseljenje znači za studente u kontekstu poboljšanja njihove izvrsnosti, ali i za samo veleučilište i njegov daljnji razvoj? Govorimo i o pokretanju novih studijskih programa, privlačenju novih studenata, mogućoj prenamijeni Hostela Zagreb (nekadašnjeg Hotela za samce) u zgradu novog studentskog doma. Tema razgovora su nam i dvije nadolazeće međunarodne znanstvene konferencije, a popričali smo i o pripremama za sveučilišno prvenstvo u vaterpolu kojemu će Vukovar bit domaćin iduće godine.

Intervju tjedna uredio i vodio Robert Rac.

Pročitano 179 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Studio online

FACEBOOK KOMENTARI

Robert Rac

Medij

Intervju tjedna, utorak, 12. ožujka 2024.